Specialiștii recomandă înlocuirea cauciucurilor de vară cu cele de iarnă, în noiembrie, cînd temperaturile scad constant sub 7 grade Celsius, iar aderenta pe drumuri devine periculoasă, notează.
La un atelier auto de pe strada Petricani, o coadă s-a format încă cu noaptea în cap. Mecanicii au spus că în funcție de marca mașinii, procedura durează între 15 și 30 de minute, dar trebuie să urmeze și niște reguli.
„Reglăm presiunea în anvelope, deoarece presiunea de afară e schimbătoare. Aerul are umiditate. Astfel că atunci cînd scade temperatura afară, scade și aici. Din acest motiv, reglăm presiunea. Parametrii sînt 2,2 sau 2,3, în funcție de mașină.”
Ulterior, la un alt aparat se făcea balansarea roților.
Astfel, că, în aceste zile, timpul de așteptare era de cel puțin o oră. Acest bărbat a recunoscut că a venit să ocupe rînd încă înainte de deschiderea atelierului auto.
Specialiștii din domeniul auto recomandă trecerea la cauciucurile de iarnă, atunci cînd temperatura medie zilnică scade sub 7 grade Celsius. Asta din motiv că cele de vară își pierd flexibilitatea la temperaturi scăzute și pot ușor derapa pe șosea, provocînd accidente grave. Șoferii au spus că sînt gata să aștepte și ore în șir doar ca să se simtă în siguranță pe drum.
În Republica Moldova nu există o dată fixă pentru trecerea la cauciucurile de iarnă, dar conducătorii auto sînt obligați să aibă pneurile schimbate atunci cînd carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei. Dacă veți fi prins, în plină iarnă, cu pneuri de vară atunci riscați să fiți amendat cu cel mult 4500 de lei.