Kia Sportage debutează în versiunea europeană la Salonul Auto de la Munchen

Acum 2 ani, 7 luni - 4 Septembrie 2021, autoexpert
Kia Sportage debutează în versiunea europeană la Salonul Auto de la Munchen
Kia Sportage se lansează pe piața europeană cu motorizări hybrid, PHEV și diesel.

Asiaticii ne bucură cu publicarea câtorva imagini și informații despre versiunea europeană a noului Sportage. Varianta aceasta va putea fi văzută de publicul larg la Salonul Auto de la Munchen. 

Modelul global a fost prezentat în iunie. Acum, însă, reprezentanții companiei vin să ne expună versiunea dedicată publicului european.

Dacă analizăm aspectul estetic al modelului global cu acel destinat europenilor, diferențele sunt minime.

Partea frontală incadrează grila Tiger Nose, noua emblemă a producătorului și luminile de zi, care au forma unui bumerang. Plafonul negru, stopurile LED orizontale și jantele cu dimensiuni cuprinse între 17 și 19 inch completează pachetul.

Producătorul a pregătit o consolă centrală redesenată pentru interior, guri de ventilație cu design nou, iar instrumentarul de bord și display-ul sistemului multimedia (ambele cu o diagonală de 12.3 inch) sunt integrate într-un ecran curbat. A fost modernizat și sistemul over-the-air.

Din punct de vedere al dimensiunilor, versiunea europeană cedează în fața acelei globale cu 133 de mm, mai exact lungimea măsoară așadar 4.515 milimetri, iar pasagerii din spate au la dispoziție 996 de milimetri pentru picioare și 998 de milimetri la nivelul capului. Portbagajul are un volum de încărcare de 591 de litri, iar prin rabatarea banchetei se obțin 1.780 de litri.

Kia Sportage a pregătit motorizări: plug-in hybrid, hybrid, micro-hybrid și un agregat diesel. Versiunea PHEV integrează un motor de 1.6 litri T-GDI, o unitate electrică de 66.9 kW și o baterie litiu-ion de 13.8 kWh. Ansamblul dezvoltă în total 265 CP.

Motorizarea micro-hybrid, cu un agregat de 1.6 litri T-GDI, este disponibilă în versiuni de 150 și 180 de CP. La rândul său, unitatea diesel de 1.6 litri poate fi comandată cu 115 CP sau cu 136 CP.

Sistemul de propulsie hybrid este compus din același motor de 1.6 litri T-GDI, o unitate electrică de 44.2 kWh și o baterie de 1.49 kWh. Puterea totală este de 230 CP.

Cumpărătorii au posibilitate să aleagă între transmisie automată cu dublu-ambreiaj cu șapte rapoarte, sau o cutie de viteze manuală cu șase trepte.

Noul Sportage propune un nou mod de rulare Terrain Mode, pentru condus pe suprafețe acoperite cu zăpadă, noroi și nisip. Celelalte moduri de rulare sunt Comfort, Eco și Sport.

SUV-ul coreean este echipat cu o suspensie controlată electronic (ECS) și un sistem de tracțiune integrală, pentru a avea o rulare rafinată și o manevrabilitate îmbunătățită. Toate acestea dispun de un sistem electronic de control.

Versiunea europeană a noului Kia Sportage va putea fi urmărită în cadrul Salonului Auto de la Munchen, care se va desfășura în perioada 7-12 septembrie.

Support Ukraine