Italienii atacă dur mașinile cu motoare diesel! Introduc o nouă taxă usturătoare

Acum 5 ani, 3 luni - 8 Ianuarie 2019, autoexpert
Italienii atacă dur mașinile cu motoare diesel! Introduc o nouă taxă usturătoare
Italia este încă o țară care se alătură politicii de lichidare treptată, a mașinilor echipate cu motoare diesel, din parcul național de automobile. Cum? Cu o nouă taxă!

Începând cu data de 1 martie 2019, italienii vor introduce noi taxe care să descurajeze achiziția de mașini noi, echipate cu motare diesel, dar și cele pe benzină cu o capacitate cilindrică mare. Noua normă, are ca scuză încercarea de a scăpa de poluare.

Așa cum o bună parte din automobilele din Italia, ajung apoi să fie exportate în est, taxa va lovi mai mult în clienții care procură automobile noi. Așadar, începând cu luna martie, cine va avea curajul să cumpere o mașină cu motor diesel, nouă, nivelul de emisii al căreia se încadrează în norma de 161-175 de grame CO2/km, va achita suplimentar o taxă  în mărime de 1100 de euro.

Acest impozit pe noxe, crește proporțional cu vomulul de substanțe nocive aruncate în atmosferă și poate ajunge la 2000 de euro, pentru autoturismele care emană peste 201grame de CO2/km.

Cel mai dureros este faptul că noua lege lovește și în cei cu motoare pe benzină, considerate cu volum motor "mare", adică și SUV-urile cu propulsoare de 2.0...

Support Ukraine