Întâi lăsa un bileţel pe parbriz, apoi scotea plăcuţele. Schema folosită de un tânăr din raionul Hînceşti până în acest weekend

Acum 2 ani, 5 luni - 17 Noiembrie 2021, autoblog
Întâi lăsa un bileţel pe parbriz, apoi scotea plăcuţele. Schema folosită de un tânăr din raionul Hînceşti până în acest weekend
Un tânăr de 27 de ani din raionul Hînceşti a fost reținut în acest weekend de către ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica, fiind bănuit de şantaj. Anterior a mai fost judecat pentru furt și tâlhărie.

Conform datelor poliţiei, pe parcursul lunilor octombrie-noiembrie s-a ocupat de sustragerea plăcuțelor de înmatriculare a automobilelor ce sunt înregistrate peste hotarele Republicii Moldova, însă nu înainte de a lăsa un bileţel cu un număr de telefon ataşat de parbrizul acestora.

Ulterior, prin aplicaţia Telegram, dacă proprietarii unităților de transport intrau în contact cu el, le cerea sume de bani cuprinse între 800 şi 1.000 lei pentru a le întoarce.

În cadrul acțiunilor speciale de investigație și urmărire penală, angajații poliției au acumulat probe concludente și stabilit complicitatea suspectului în cel puțin 20 de cazuri de sustragere a plăcuțelor de înmatriculare pe teritoriul capitalei!

În cadrul audierilor suspectul și-a recunoscut vina, comunicând că a sustras plăcuțele de înmatriculare cu numere străine de pe teritoriul sectorului Botanica, cât și din celelalte sectoare a Chișinăului, pentru a obține un profit.

Tânărul a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Conform legislației în vigoare el riscă închisoare până la şapte ani de închisoare cu amendă în mărime de la până la 67.500 de lei.

Acțiunile polițiștilor continuă pentru stabilirea complicității acestuia și în alte cazuri.

Support Ukraine