Instruirea auto pe itinerarele necoordonate cu poliția ar putea fi sancționate cu amenzi până la 2.500 lei!

Acum 2 ani, 3 luni - 16 Ianuarie 2022, autoexpert
instruirea conducătorilor auto
instruirea conducătorilor auto
Cabinetul de miniștri a votat un alt proiect de lege, de această dată cu referire la instruirea conducătorilor auto.

Astfel, dacă în timpul instruirii pe drumurile publice, vor fi încălcate anumite reguli, oamenii legii vor putea sancționa persoanele fizice și persoanele juridice cu o amendă cuprinsă între 1.000 lei și 2.500 lei. 

Decizia a fost adoptată ieri, 12 ianuarie. Cabinetul de miniștri a votat pentru următoarele modificări la Codul Contravențional, privind instruirea auto:

  • efectuarea instruirii practice a candidaților în conducători de autovehicule pe terenuri care nu corespund condițiilor stabilite de Legea nr. 131/2007, privind siguranța traficului rutier sau pe drumurile publice pe itinerare nedeclarate în dosarul de notificare sau pe itinerarele necoordonate cu poliția, se sancționează cu amendă de la 20 la 25 de unități convenționale (1.000-1.250 de lei) aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 35 la 50 de unități convenționale (1.750-2.500 de lei) aplicată persoanei juridice;
  • efectuarea instruirii practice de către o persoană care nu este atestată profesional pentru a desfășura această activitate se sancționează cu amendă de la 30 la 40 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 50 la 70 de unități convenționale aplicată persoanei juridice.

Pentru a intra în vigoare, modificările trebuie să fie votate și de către deputați în parlament. 

Support Ukraine