Instructor auto din Moldova, prins în stare de ebrietate la volan

Acum 2 ani, 8 luni - 27 Iulie 2021, Piata Auto
Instructor auto din Moldova, prins în stare de ebrietate la volan
Săptămânal poliţia Republicii Moldova raportează zeci de cazuri când şoferii sunt depistaţi în stare de ebrietate, chiar în ciuda pedepselor usturătoare prevăzute prin lege.

Dar mai şocante sunt cazurile când apărătorii legii sau cei care ar trebui să formeze o disciplină decentă pe drumurile publice sunt prinşi încălcând atât de grosolan legislaţia. Un caz de acest gen a avut loc ieri în apropiere de Vadul lui Vodă, când beat la volan a fost surprins un instructor din cadrul unei şcoli auto.

Potrivit comunicatului poliţiei, un echipaj de patrulare a oprit un automobil de model Dacia Sandero, ce circula haotic în direcţia Chişinăului. Maşina face parte din flota unei şcoli auto, iar la volan se afla un bărbat în vârstă de 40 de ani, instructor auto. Oamenii legii au dispus testarea alcoolscopică pentru a stabili dacă şoferul se află în stare de ebrietate, iar aparatul a indicat o concentraţie de 1.04 mg/l de alcool etilic pur în aerul expirat de bărbat.

Maşina, ce aparţine şcolii auto în care activează bărbatul, a fost evacuată la parcarea specială. Instructorul s-a ales cu un dosar penal. În context, poliţia menţionează că pe parcursul week-end-ului pe drumurile din ţară a fost stabilit un nou anti-record, cu 54 şoferi înlăturaţi de la volan pentru condus în stare de ebrietate.

Support Ukraine