Indicatorul de pe str. Eminescu, despre ilegalitatea căruia știau doar polițiștii, a fost scos, după un scandal pe rețelele de socializare!

Acum 2 ani, 5 luni - 10 Noiembrie 2021, autoexpert
Indicatorul de pe str. Eminescu, despre ilegalitatea căruia știau doar polițiștii, a fost scos, după un scandal pe rețelele de socializare!
Un semn care indică modul de parcare pe o porțiune de pe str. Eminescu, s-a dovedit a fi ilegal instalat. De acest lucru știau bine polițiștii, nu și șoferii care în mod normal se conformează indicatorului care îl văd în fața ochilor.

Ei bine, printre șoferii amendați s-a pomenit a fi și femeia de afaceri, Olga Țapordei, care a anunțat pe pagina sa de Facebook, că a fost amendată după ce a parcat ilegal, în opinia ofițerilor. Acest fenomen l-am discutat minuțios în Comunitatea Autoexpert, din care vă invităm să faceți parte și voi!

Mașina mea, a fost parcată exact după semnul pe care îl vedeți în imagine. Ceea ce înseamnă că parcarea este permisă pe raza de 70m. Am parcat, regulamentar(după părerea mea și a semnului care confirmă asta) și am mers să luăm dejunul cu familia. La un moment dat, Bogdan, a văzut că a venit acest echipaj de poliție și se primblau pe lângă mașinele din raza de 70m, acolo unde este permisă parcarea, conform semnului.

A ieșit afară și domnul Polițist ia adus la cunoștință că a încălcat legea și a rugat să-i prezinte actele. Am ieșit eu să duc actele, este mașina mea și am parcat tot eu. Ce am auzit de la Domn Polițist, au fost următoarele:

1. Semnul este ilegal. Și demult trebuia scos.

2. Amenda se întocmește fără nici o preîntâmpinare.

3. Mi s-au reținut actele, până am mers să parchez în altă parte. Ca să nu “fug” cumva, probabil. (Apropo, e legal asta?)”, așa începe istoria Olgăi.

În doar două zile, întreaga societate a discutat și a criticat dur acest caz, dar și comportamentul polițiștilor!

Acum, semnul a fost scos, după ce a intervenit și edilul Ion Ceban, care a abut câteva întrebări la Direcția Transport, ce este nemijlocit răspunzătoare de semnele de circulație instalate. 

Sunt contra parcărilor ilegale pe trotuare, peste tot, chiar dacă peste câțiva metri este parcare legală sau se poate de parcat, dar și sunt împotriva ilegalităților comise împotriva șoferilor. Sper că acel semn a fost scos de către Direcția Transport, așa cum am discutat, dacă potrivit polițiștilor este ilegal. Sper că oamenii legii au făcut și anumite note de informare către Direcție despre altfel de semne.

Solicit ca pe fiecare stradă să fie făcută o evaluarea semnelor instalate, cele care atârnă ilegal să fie scoase, acolo unde urmează să fie instalate să fie procurate”, a spus Ceban.

Support Ukraine