Încă o companie de asigurări ar putea să fie scoasă din sistem. Ce nereguli a depistat CNPF

Acum 5 ani, 9 luni - 20 Iulie 2018, bizlaw
Încă o companie de asigurări ar putea să fie scoasă din sistem. Ce nereguli a depistat CNPF
Încă o companie de asigurări ar putea rămâne fără licență.

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) anunță că în ședința publică din 16 iulie a Consiliului de Administrație al CNPF a fost aprobată hotărârea privind rezultatele inspecției în cadrul CA "Moldova – Astrovaz" SA cu privire la achitarea retribuțiilor intermediarilor în asigurări pentru asigurările obligatorii, la situația din 31 mai 2018.

Autoritatea de supraveghere susține că a prescris în mod repetat persoanelor cu funcții de răspundere, din cadrul CA "Moldova – Astrovaz" SA, respectarea necondiționată a prevederilor cadrului legal. La fel, a fost prescris și neadmiterea ulterioară a iregularităților atestate aferente supracheltuielilor de achiziție, cu aplicarea amenzii potrivit legislației în vigoare.

Suplimentar, conducerea CA "Moldova – Astrovaz" SA a fost avertizată că în cazul neexecutării măsurilor prescrise, asupra Companiei vor fi aplicate măsurile de rigoare potrivit legislației, inclusiv suspendarea sau retragerea licenței.

Anul trecut, "Moldova – Astrovaz" a plătit despăgubiri în valoare de 1,6 milioane lei, iar primele de asigurare au ajuns la aproape 10 milioane de lei. Compania a înregistrat un profit de 1, 25 milioane lei.

Compania de asigurări a fost fondată în anul 1993 și are un cu capital de 25 de milioane de lei.

Support Ukraine