În Republica Moldova ar putea fi aplicat rândul electronic la frontieră pentru transportatori

Acum 4 luni, 1 săptămână - 17 Decembrie 2023, bizlaw
În Republica Moldova ar putea fi aplicat rândul electronic la frontieră pentru transportatori
Camioanele nu vor mai trebui să stea în rând pentru a trece frontiera. În Republica Moldova ar putea fi aplicat, în curând, rândul electronic pentru transportatori. Conceptul tehnic al sistemului a fost publicat pentru consultări publice.

Autoritățile propun ca transportatorii să fie obligați să formuleze în regim online solicitări de rezervare a rândului electronic la frontieră pentru unitățile de transport și să se conformeze procedurii Sistemului informațional de programare a rândurilor electronice la frontieră.

Noul sistem va fi integrat cu serviciilor guvernamentale MPass, MSign, MPay, MLog, Mconnect, MNotify și va fi găzduit pe platforma tehnologică guvernamentală MCloud. Sistemul se va interconecta în vederea schimbului de date și cu alte sisteme informaționale sau resurse informaționale prin intermediul

Potrivit autorilor proiectului, în prezent sunt atestate întârzieri și staționări ale camioanelor în PTF de la cinci până la șapte zile. Elaborarea și implementarea Sistemului informațional de programare a rândurilor electronice la frontieră va oferi transportatorilor posibilitatea de a-și programa ora exactă de trecere a frontierei, prin înregistrarea lor într-un rând virtual de așteptare, înainte de începerea deplasării mijlocului de transport către punctul de trecere, precum și prin crearea infrastructurii necesare pentru decongestionarea traficului. Acest lucru va permite transportatorilor să își planifice eficient resursele financiare și umane, călătoriile și timpul de trecere a frontierei, precum și va favoriza o organizare mai eficientă a activităților autorităților relevante, se menționează în proiect.

Support Ukraine