Important pentru operatorii de transport din Moldova! Încălcarea regimului de plată a vinietei pe teritoriul Letoniei se înregistrează automat

Acum 4 ani, 9 luni - 1 Iulie 2019, bizlaw
Important pentru operatorii de transport din Moldova! Încălcarea regimului de plată a vinietei pe teritoriul Letoniei se înregistrează automat
Recent, pe teritoriul Letoniei a fost instalat echipament special pentru înregistrarea automată a celor ce încalcă regimul de plată a taxei pentru utilizarea drumurilor (vinieta).

Ca urmare a demersului Administrației Transportului Rutier a Ministerului Transporturilor al Republicii Letonia, Angenția Națională Transport Auto (ANTA) informează operatorii de transport din Moldova că, contravenienții vor fi fixați și înregistrați de către dispozitive tehnice fără necesitatea opririi vehiculului.

Conducerea vehiculului pe sectorul de drum fără plata taxei este considerată o încălcare, pentru care se va întocmi un protocol administrativ. Dacă încălcarea este înregistrată de dispozitive tehnice, se aplică amendă titularului unității de transport, sau în cazul dacă acesta nu este indicat, proprietarului vehiculului, după cum urmează:

  • 300 euro pentru plata parțială a taxei (în cazul achitării utilizând parametrii greșiți ai vehiculului);
  • 500 euro pentru neachitarea taxei.

Informația cu privire la tarifele aplicate, secțiunile de drumuri principale pentru care se aplică taxa, reglementările și opțiunile de plată poate fi accesată pe portalul web http://lvvignette.eu.

Support Ukraine