Guvernul a alocat bani pentru programul „Drumuri Bune 2”. Vezi lista celor care vor fi reparate

Acum 5 ani - 5 Aprilie 2019, autoblog
Guvernul a alocat bani pentru programul „Drumuri Bune 2”. Vezi lista celor care vor fi reparate
În cadrul Programului Național „Drumuri Bune 2”, în acest an, vor fi construiți circa 2.600 km de drum, cu 1.000 km mai mult decât anul trecut. În acest scop, a fost prevăzut un buget de peste 2.7 miliarde de lei. Decizia a fost aprobată astăzi de Cabinetul de miniștri.

Pentru reparaţia periodică a drumurilor naţionale, locale, comunale şi a străzilor în Bugetul de stat pentru anul curent sunt planificate 1.7 miliarde de lei. Din acești bani vor fi reparate drumuri în peste 1.000 de localităţi din țară, conform propunerilor autorităţilor publice locale.

Totodată, din Fondul Rutier pentru drumurile publice naţionale va fi alocat peste un miliard 24 milioane de lei. Aproximativ jumătate din sumă, peste 498 milioane de lei, va fi utilizată pentru întreţinerea de rutină a drumurilor publice naţionale.

Pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie a drumurilor şi construcții inginereşti (poduri și pasaje peste cale ferată) sunt prevăzute circa 326 milioane de lei. Iar pentru extinderea drumurilor naţionale: proiectare, evaluare a drumurilor şi procurare a terenurilor sunt preconizate 20 milioane de lei.

Anul trecut, în cadrul Programul național „Drumuri bune" au fost reabilitați circa 1.600 km de drum în 1.200 de localități. Suma totală a investițiilor a constituit într-un final peste 1.9 miliarde de lei (iniţial suma anunţată era de 1.6 miliarde), bani alocați din Fondul rutier şi din Bugetul de stat.

Doc

Support Ukraine