Grupul Volkswagen a prezentat o nouă strategie privind electrificarea fabricilor sale din Europa

Acum 2 ani, 4 luni - 12 Decembrie 2021, autoexpert
Grupul Volkswagen a prezentat o nouă strategie privind electrificarea fabricilor sale din Europa
Strategia, de fapt, nu presupune altceva decât producerea vehiculelor electrice și în cadrul altor uzine decât cele de la Zwickau și Emden. Acum și alte fabrici vor produce mașini electrice sau baterii pentru grupul VW.

Pentru început, cei de la Grupul Volkswagen au dezvăluit că viitorul model electric, rezultat în urma proiectului Trinity, va fi produs la Wolfsburg, începând din anul 2026. Tot la Wolfsburg va începe și producția lui ID.3, doar că din 2023.

Hanovra, o altă fabrică, va găzdui viitorul model electric Audi Artemis, dar și producția de caroserii pentru un nou model Bentley. În timp ce Salzgitter va deveni un hub de baterii pentru grup în urma unor investiții de 2 miliarde de euro.

Uzina din Leipzig va asigura producția a două modele electrice Porsche pe platforma PPE, iar la Bruxelles va fi produs viitorul Audi Q8 e-tron din 2026.

Fabricile spaniole din Martorell și Pamplona sunt luate în calcul pentru producția de modele electrice compacte. Grupul spune că va lua o decizie finală în funcție de negocierile cu autoritățile locale pentru acordarea de stimulente și facilități fiscale.

Volkswagen speră ca, în 2026, 25% din vânzările la nivel de grup să fie asigurate de modelele electrice.

Support Ukraine