Gaz-benzină din uzină: lista modelelor Dacia pe GPL pe care le poţi cumpăra în Moldova

Acum 3 ani, 7 luni - 26 August 2020, Piata Auto
Gaz-benzină din uzină: lista modelelor Dacia pe GPL pe care le poţi cumpăra în Moldova
Dacia este una dintre cele mai solicitate mărci pe piaţa automobilelor noi din ţara noastră, oferind o varietate de modele de diferite dimensiuni şi segment de preţ.

Totodată, maşinile constructorului din Mioveni sunt apreciate în toată lumea pentru fiabilitatea de excepţie, simplitatea şi costurile de întreţinere accesibile, dar mai sunt apreciate şi pentru motorizările eficiente precum cele cu alimentate gaze petroliere lichefiate (GPL), capabile să ofere o economie similară cu motorizările diesel, dar sunt mai accesibile ca şi preţ de achiziţie. Dar care modele din portofoliul Dacia pot fi cumpărate cu GPL în ţara noastră?

Aici ar trebui să menţionăm că toate motorizările GPL Dacia disponibile în ţara noastră au la bază un substrat tehnic similar. Este vorba despre unitatea 1.0 TCe, deci motor de 999 cm3, cu 3 cilindri, care se cuplează la cutia manuală cu 5 trepte şi oferă la activ 100 CP şi un cuplu maxim de 170 Nm. Motorul corespunde standardului de poluare Euro 6. Dar să vedem în detaliu caracteristicile fiecărui model Dacia cu GPL:

Dacia Logan

Logan-ul clasic în caroserie sedan este cel mai accesibil membru al echipei GPL Dacia. În Moldova Logan 1.0 TCe GPL poate fi cumpărat de la 9,600 euro în interpretarea Ambiance Plus, iar constructorul promite un consum mediu de gaz petrolier lichefiat de 6.0 litri la 100 km parcurşi. În această ipostază Dacia promite un timp de acceleraţie de 11.5 secunde de la 0 la 100 km/h şi o viteză maximă de 182 km/h.

Dacia Sandero Stepway

O ofertă atractivă şi la preţ accesibil de achiziţie cu GPL este Sandero Stepway. Cu acelaşi motor 1.0 TCe şi sistem de gaz petrolier lichefiat din uzină hatch-ul pregătit de offroad porneşte în ţara noastră de la 10,100 euro în interpretarea Ambiance. Pentru Sandero Stepway constructorul promite un consum mediu în regim mixt de 6.3 litri de gaz, acesta fiind capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 11.6 secunde, cu viteză maximă de 174 km/h.

Dacia Logan MCV

Acesta este cel mai practic membru al familiei GPL Dacia. Break-ul are un preţ de pornire de 10,500 euro în varianta Ambiance Plus cu GPL. Consumul mediu de gaz în regim mixt constituie 6.2 litri la 100 km parcurşi. MCV-ul poate accelera până la 100 km/h în 11.6 secunde şi are o viteză maximă de 183 km/h.

Dacia Duster

Cel mai scump, dar probabil şi cel mai dorit model cu GPL din gama Dacia este faimosul Duster. SUV-ul are un preţ de pornire de 14,200 euro cu motorul 1.0 TCe GPL sub capotă, însă trebuie de menţionat că această motorizare poate avea doar tracţiune pe puntea faţă. Pentru Duster cei de la Dacia anunţă un consum de 6.7-6.9 litri de gaz per 100 km parcurşi. Alimentat cu GPL, Duster-ul poate accelera până la 100 km/h în 13.8 secunde şi are o viteză de cel mult 168 km/h.

Pentru toate modelele vizate cei de la Dacia oferă o garanţie standard de până la 3 ani sau în limita de 100,000 kilometri parcurşi. Voi pe care îl consideraţi mai practic? Pentru care aţi opta? Sau aţi prefera un benzinar/turbodiesel în schimbul motorizării 1.0 TCe?

Support Ukraine