Fiţi atenţi, şi hoţii au intrat într-un nou sezon de activitate! Un Jaguar XE, spart în sectorul Rîşcani

Acum 3 ani, 7 luni - 9 Septembrie 2020, autoblog
Fiţi atenţi, şi hoţii au intrat într-un nou sezon de activitate! Un Jaguar XE, spart în sectorul Rîşcani
Din septembrie am intrat cu toţii într-un nou sezon, calendaristic vorbind, însă acest lucru nu a oprit activităţile răufăcătorilor, precum nu a încetat nici pandemia de COVID-19.

Din contra, chiar şi cei care sparg maşini pentru ca să le fure sau să-şi însuşească obiecte de valoare din ele, au început să-şi "caute de lucru" pentru că vacanţa s-a terminat.

Cea mai recentă "victimă" a unor astfel de oameni s-a dovedit a fi un Jaguar XE. O femeie a semnalat despre infracţiunea comisă într-un grup pe Facebook şi l-a alertat astfel pe proprietar să verifice maşina, dacă va vedea postarea. Tot aceasta a mai specificat că automobilul în cauză este parcat în sectorul Rîşcani, în apropiere de restaurantul Plovdiv.

La momentul de faţă nu putem şti ce anume s-a furat din sedanul britanic, însă proprietarul ar face bine să ţină cont, pe viitor, şi de comentariul unui internaut: "Eu dacă aş avea o astfel de maşină aş ţine-o la parcare, chiar dacă voi fi nevoit să achit lunar şi 300 de lei".

Recomandări pentru evitarea unor situaţii similare:

  • Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de senzori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedește întotdeauna eficienţa;
  • Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute;
  • Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact;
  • Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie;
  • Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.)
  • IMPORTANT! Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălțăminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti!
Support Ukraine