Fă asta în mașina ta și vei fi mai bine protejat de virusul COVID-19

Acum 4 ani - 23 Martie 2020, autoexpert
Fă asta în mașina ta și vei fi mai bine protejat de virusul COVID-19
Traversăm o perioadă destul de dificilă în care un un nou virus a pus stăpânire pe ordinea mondială.

Toate s-au dat peste cap, regulile de joc s-au schimbat, iar dacă vrei să te ții departe de necaz, sunt noi reguli de urmat.

De fapt spălatul pe mâni cât mai frecvent nu este chiar ceva nou și ieșit din comun, doar că acum unii chiar au început să și pună în practică acest obicei. Ar mai fi totuși ceva de făcut, dacă nu vrei să completezi statistica mondială a persoanelor infectate cu un +1.

Automobilul este atât un mijloc de izolare cât și unul de risc sporit. S-a dovedit deja științific că cel mai mult, noul virus, rezistă pe suprafețe metalice. Iată de ce, este bine ca după orice contact cu propriul tău automobil, să aplici spray antibacterial pe mâni.

Șterge volanul și suprafețele de contact cu o soluție specială ce să conțină minim 70% alcool, sau folosește alcool izopropilic pentru a nu afecta unele materiale de finisare din automobil. Dezinfectează locurile pe care pui cel mai des mâna, volanul, levierul cutiei de viteze, mânerele, cotiera, butoanele, manetele, bordul, etc.

Lista poate continua în funcție de cât de harnic ești tu. Poți fi sigur că nu faci mai rău dacă ai grijă să cureți toată mașina. Ai grijă doar să nu insiști cu prea multă soluție, ori cu un concentrat prea mare de alcool aplicat pe tapițerie, pentru a evita unele deteriorări, de exemplu pe imitația de piele.

Încearcă pe cât posibil să călătorești de unul singur. Or dacă acest lucru este inevitabil, asigură-te cel puțin că persoanele pe care le transporți nu prezintă simptome acute respiratorii și totodată, notează-ți datele de contact ale fiecăruia. Ți-ar prinde bine să poți lua legătura cu ei, în caz că...

Folosește o mască medicală sau una de protecție. Știm deja că aceasta este recomandată mai mult persoanelor care deja sunt infectate, pentru a nu răspândi mai departe virusul. Însă, paza bună trece primejdia rea. Deci mai rău nu faci.

Important este ca această mască să nu fie atinsă cu mânile, așa cum pe suprafața ei ar putea fi și bacteriile sau virusul de care de fapt încerci să te protejezi. Masca medicală sau masca specială de protecție, conformă cu clasa FFP3.

Fii atent cum și unde alimentezi. Inevitabil vei consuma într-o zi carburanții astfel că o vizită la stația de alimentare va fi inevitabilă. Respectă aceleași reguli de igienă și alimentează cât de mult poți, pentru a amâna cât de mult poți următoarea vizită și contact cu alte persoane.

Într-un final, spală-te bine pe mâni și între degete după ce ai părăsit mașina, folosește spray dezinfectant, când revii în automobil și evită alte parcări aglomerate.

Atenția și precauția sunt de importanță crucială.

Support Ukraine