Era cât pe ce să fie împuşcat! Poliţia de patrulare şi cea din Ialoveni, pusă pe jar noaptea trecută de un şofer beat

Acum 1 an, 2 luni - 23 Ianuarie 2023, autoblog
Era cât pe ce să fie împuşcat! Poliţia de patrulare şi cea din Ialoveni, pusă pe jar noaptea trecută de un şofer beat
Noaptea trecută, în jurul orei 02:00, ofițerii de patrulare care supravegheau traficul rutier pe traseul Ialoveni – Costești au somat conducătorul unui automobil de marcă Nissan, care se deplasa neuniform, să oprească, însă acesta nu s-a conformat și a accelerat, încercând să fugă de oamenii legii.

Ofițerii au solicitat suportul polițiștilor din Ialoveni pentru a opri unitatea de transport și a identifica șoferul acesteia.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, automobilul a fost blocat, însă șoferul și-a continuat acțiunile pentru a se eschiva, lovind şi deteriorând un automobil al poliției.

Oamenii legii au fost nevoiți să aplice arma de foc din dotare, fiind efectuate mai multe împușcături verticale de avertizare, ulterior în cauciucurile automobilului somat, iar în cele din urmă acestea au fost auzite şi a fost posibilă oprirea maşinii de teren. Ca prin minune niciun glonţ nu a ricoșat şi nu a rănit pe nimeni.

Șoferul s-a dovedit a fi un bărbat se 33 de ani din Mileștii Mici, raionul Ialoveni, care fiind testat cu aparatul Drager, s-a constatat că avea o concentrație de alcool de 1.59 mg/l în aerul expirat. În automobil cu el se mai aflau trei pasageri.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în baza art. 264/1 alin. (1) Conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe și 349 alin. (1) Ameninţarea sau violenţa săvârșită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească din Codul Penal al Republicii Moldova, șoferul fiind reținut pe un termen de 72 ore. Acesta riscă închisoare!

Support Ukraine