Doi tineri din Ialoveni au furat un Hyundai Getz și l-au vândut cu 500 de euro! Acum riscă 7 ani de închisoare

Acum 4 ani, 4 luni - 18 Decembrie 2019, autoexpert
Doi tineri din Ialoveni au furat un Hyundai Getz și l-au vândut cu 500 de euro! Acum riscă 7 ani de închisoare
Doi tineri de 18 și 19 ani, locuitori ai or. Ialoveni, au fost reținuți de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani a Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui jaf.

Este de menționat că aceștia anterior au mai fost judecați pentru infracțiuni analogice.

Dispeceratul inspectoratului a fost alertat în dimineața zilei de 27 noiembrie, precum că în fața unui local de pe str. Calea Ieșilor, doi bărbați au fost agresați și jefuiți.La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă și grupa specializată pe jafuri și tâlhării a inspectoratului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Polițiștii la fața locului au fost întâmpinați de victime care au comunicat că au stat într-un local iar când au ieșit afară de ei s-au apropiat trei indivizi, cu care ulterior s-a iscat un conflict care a degenerat în bătaie. Suspecții le-au aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele, după care în mod deschis i-au deposedat de telefoanele mobile de model „Samsung Note 4", „Samsung Galaxy" și automobilul de model Hyundai Getz. Prejudiciul cauzat a fost estimat de către victime la 67.450 lei.

Polițiștii imediat au dispus un șir de măsuri pentru stabilirea locului aflării suspecților care au comis infracțiunea. Totodată părților vătămate le-a fost dată îndreptare la Centrul de Medicină Legală, pentru a stabili cu ce leziuni s-au ales.

În urma măsurilor întreprinse, doi indivizi au fost reținuți și escortați la inspectoratul de poliție. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția comunicând că, în momentul comiterii infracțiunii se aflau în stare de ebrietate iar automobilul l-au vândut într-o localitate din r. Ialoveni la prețul de 500 de euro.

Tinerii au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și sunt cercetați penal pentru jaf, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 5 până la 7 ani.

La moment polițiștii întreprind toate măsurile pentru a fi reținut și al treilea suspect în comiterea infracțiunii.

Support Ukraine