Efectele pandemiei de coronavirus pe termen lung: constructorii auto nevoiţi să amâne lansările şi premierele

Acum 3 ani, 11 luni - 3 Aprilie 2020, Piata Auto
Efectele pandemiei de coronavirus pe termen lung: constructorii auto nevoiţi să amâne lansările şi premierele
Afară de criza din domeniul medicinii, pandemia de coronavirus Covid-19 afectează grav economia şi toate ramurile de industrie, inclusiv industria auto, care va suferi pierderi colosale şi va avea nevoie de un timp îndelungat pentru a-şi reveni.

Dar problema nu este doar în stoparea producţiei şi pierderile financiare rezultate în urma sistării activităţii.

Precum şi celelalte ramuri industriale, cea automobilistică se află acum într-o pauză critică, fiind amânate premiere şi lansări importante. Însă constructorii nu amână doar debuturile publice pentru modelele noi, care au fost iniţial planificate în cadrul unor evenimente specializate, ci sunt nevoiţi să-şi revizuiască planurile pentru următoarele luni, lansările comerciale fiind amânate cu luni sau chiar ani înainte. Este şi cazul celor de la General Motors (GM), care a descris mai amănunţit care vor fi efectele pandemiei pe termen lung asupra brandurilor din portofoliul său.

Ford şi General Motors au oprit producţia de automobile la uzinele din SUA — în locul maşinilor fabricile au început producţia echipamentelor medicale, în special a dispozitivelor de ventilare artificială a plămânilor. În contextul pandemiei s-a prăbuşit şi cererea pentru automobile noi, de altfel, în întreaga lume, iar cei de la GM au descris cum vor merge lucrurile mai departe, în special pentru brandurile Buick, Cadillac, Chevrolet şi GMC — modelele din portofoliile acestor companii nu vor beneficia, sau vor beneficia mult mai târziu de actualizări şi facelift-uri planificate. Concomitent a fost amânată lansarea comercială a noului supercar Corvette C8. Lansarea noilor generaţii sau unor modele absolut noi în cadrul GM a fost amânată, cel mai probabil până la finalul acestui an americanii nu vor pregăti nici o surpriză.

Potrivit ultimilor date pandemia de coronavirus a afectat la ora actuală 206 ţări din lume, în total fiind infectate 937,630 persoane, numărul de decese fiind de 47,367 persoane. Cea mai afectată ţară este SUA, unde la ora actuală au fost confirmate 216,761 cazuri de infectare. În ţara noastră au fost confirmate 423 cazuri de infectare, iar boala a provocat 5 decese.

Support Ukraine