După luni de reparaţii şi blocaje, strada Ion Creangă din Chişinău e gata de marcaje şi inaugurare înainte de termen

Acum 2 ani, 6 luni - 29 Septembrie 2021, Piata Auto
După luni de reparaţii şi blocaje, strada Ion Creangă din Chişinău e gata de marcaje şi inaugurare înainte de termen
Strada Ion Creangă din Chişinău e una din cele mai principale artere de legătură dintre sectorul Centru şi Buiucani, şi în ultimii ani degradase până la o stare deplorabilă, reparaţiile capitale lipsind de aici de câteva decenii.

Anul ăsta, pe parcursul a multor luni, strada s-a aflat într-o asemenea reparaţie capitală, dând peste cap traficul din întreg sectorul Buiucani şi creând deja şi tot soiul de legende online despre cât e de dificil să ieşi dimineaţa din acest sector, din cauza ambuteiajelor interminabile.

Ei bine, de ceva timp strada a primit şi ultimul strat de asfalt pe ea, iar luminile LED au fost deja instalate pe toţi stâlpii. Primarul de Chişinău a raportat aseară pe paginile sale din reţelele sociale că toate lucrările de reparaţie şi amenajare la strada Ion Creangă au fost finalizate, rămânând doar aplicarea marcajului, pentru ca strada să devină deplin funcţională şi să poată fi considerată oficial inaugurată. Pe aici deja se circulă de câteva săptămâni, dar, totuşi, mai existau mici detalii de finalizat, care au fost definitivate acum.

Reparaţia străzii Ion Creangă, astfel, ar fi unul din puţinele exemple de asemenea reparaţii masive a unor artere mari când autorităţile şi executanţii lucrărilor nu doar că au respectat termenii promişi de finalizare, ci au şi finalizat-o mai devreme decât termenul promis. Termenul-limită, anunţat iniţial, era de 31 martie 2022, după care, în primăvara anului 2021, primarul anunţase că, dacă se va lucra în asemenea tempou, s-ar putea ca strada să fie gata în luna octombrie, lucru care s-a şi produs.

Support Ukraine