Drumul de ocolire a orașului Vulcănești va fi construit de o companie din Ucraina. Cine va finanța lucrările?

Acum 10 luni, 1 săptămână - 15 Iunie 2023, yellowpages
Drumul de ocolire a orașului Vulcănești va fi construit de o companie din Ucraina. Cine va finanța lucrările?
Contractul privind executarea lucrărilor de construcție a drumului M3 Chișinău-Comrat-Giurgiulești-Frontieră cu România, de ocolire a orașului Vulcănești, a fost semnat astăzi, 13 iunie, de către directorul Administrației de Stat a Drumurilor, Sergiu Bejan și Mykola Tymofeiev Sergiyovich, directorul general „Automagistral-Pivden” LLC (Ucraina).

La ceremonia de semnare a participat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, alături de șefa oficiului BERD în Moldova, Angela Sax.

„Circa 12 mii de locuitori ai orașului Vulcănești vor beneficia nemijlocit de construcția drumului de ocolire. Astfel, vor fi reduse costurile transportului rutier și timpul de parcurgere pentru beneficiarii de drumuri din Republica Moldova, dar și va f îmbunătățită legătura cu portul din Giurgiulești. Centura va elibera traseele locale de fluxul transportului auto și, astfel, locuitorii orașului nu vor mai avea de suportat zgomotul produs de mașinile de mare tonaj și se va reduce și poluarea aerului din oraș”, susține ministrul Dabija.

Construcția traseului cu o lungime de peste 8 km este finanțată din împrumutul acordat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu o valoare de 21,2 mil. euro. Proiectul include lucrări de construcție a terasamentelor, trotuarelor, construcția unui pod și a unui pasaj pentru tehnica agricolă, cât și a sistemelor de canalizare și drenaj etc.

Support Ukraine