Dosarul parcărilor cu plată, trimis în judecată. Grozavu va compărea pe banca inculpaţilor împreună cu milionarul Pincevschi

25 Martie 2018 - PUBLIKA

Dosarul parcărilor cu plată, trimis în judecată. Grozavu va compărea pe banca inculpaţilor împreună cu milionarul Pincevschi

Dosarul privind parcările cu plată din Chişinău în care este vizat viceprimarul Capitalei Nistor Grozavu a fost trimis în judecată.

Anunţul a fost făcut, astăzi, de procurorii anticorupţie care spun că au încheiat urmărirea penală. Potrivit anchetatorilor, Grozavu va compărea pe banca inculpaţilor împreună cu milionarul Alexandru Pincevschi.

Omul de afaceri este învinuit că ar fi determinat angajaţii Primăriei Chişinău să organizeze o licitaţie neloială, care să fie câştigată de o companie prestabilită, care urma să gestioneze parcările cu plată din oraş.

La rândul său, Nistor Grozavu este acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu. Mai exact, viceprimarul Capitalei ar fi trucat licitaţiile şi ar fi încheiat contractul de parteneriat dintre Primărie şi firma gestionată din umbră de Alexandru Pincevschi, fără a avea aprobarea Consiliului Municipal.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă până la trei ani de închisoare. Anul trecut, Nistor Grozavu a fost reţinut de ofiţerii CNA pentru cinci zile.

Ulterior, el a fost plasat sub control judiciar, iar în scurt timp a revenit la primarie. În dosarul parcărilor cu plată mai este vizat fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, şi fostul şef al Direcţiei Transport, Igor Gamreţchi, care a fost deja condamnat de prima instanţă la doi ani de închisoare cu executare.

 

Adauga anunt nou