Lista străzilor şi zonelor pe care circulaţia şi accesul va fi limitat, cu ocazia vizitei preşedintelui turc

Acum 5 ani, 6 luni - 17 Octombrie 2018, autoblog
Lista străzilor şi zonelor pe care circulaţia şi accesul va fi limitat, cu ocazia vizitei preşedintelui turc
Serviciul InfoTrafic al INP anunţă, în contextul vizitei preşedintelui Turciei, că în perioada zilelor de 17-18 octombrie curent, va fi sistată circulația rutieră precum și parcarea autovehiculelor în ambele direcții pe bulevardele Dacia şi Ștefan cel Mare și Sfînt.

Totodată, pe ruta de deplasare a delegației (aeroport – centrul oraşului), activitatea stațiilor PECO va fi sistată, iar transportul public  urban de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, va fi redirecționat pe str. București, segmentul străzilor: Mihai Viteazul – Ismail.

Astfel, pentru a asigura un climat favorabil participanților la trafic, recomandăm conducătorilor auto, în perioada de vizită:

  • să evite deplasările pe străzile sus menționate;
  • să se conformeze necondiţionat semnelor/indicaţiilor agenţilor de patrulare;
  • să posede acte de identitate, legitimații de serviciu sau permise de acces în zona de locuință sau în instituțiile aflate în zona de restricționare;
  • să nu staționeze vehiculul în locurile în care creează obstacole în trafic;
  • să manifeste răbdare și disciplină maximă, fără abateri de la respectarea Regulamentului circulației rutiere.

Peste câteva ore, preşedintele Republicii Turcia Recep Tayyip Erdogan va întreprinde prima sa vizită oficială în Republica Moldova. În context, primăria municipiului Chişinău anunţă că în următoarele două zile, pe 17 şi 18 octombrie, traficul va fi restricţionat, iar accesul publicului va fi limitat temporar pe cel puţin 15 străzi şi zone ale Chişinăului.

Cât priveşte restricţiile pentru locuitorii oraşului, care îşi au reşedinţa în zonele menţionate, aceştia s-ar putea confrunta cu unele dificultăţi. Potrivit UNIMEDIA, nişte măsuri de limitare pentru persoanele care locuiesc în apropiere, în blocurile din jurul Palatului Republicii, au fost deja afişate.

Pe data de 17 octombrie, în ziua în care va veni președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, vor avea un acces limitat în parcările subterane. Mai mult, intrarea locatarilor în clădire se va face doar de pe strada București.

La fel, portalul UNIMEDIA a realizat o reprezentare grafică a hartei Chișinăului cu străzile pe care va fi limitat accesul mașinilor, dar și a pietonilor, în timpul vizitei preşedintelui turc. Traficul rutier va fi restricționat pe străzile principale din centrul Chișinăului, dar și în parcurile centrale.

Support Ukraine