Din cauza unora vor avea de „suferit” toţi! În Chişinău se vor schimba limitele de viteză

Acum 1 an, 3 luni - 10 Ianuarie 2023, autoblog
Din cauza unora vor avea de „suferit” toţi! În Chişinău se vor schimba limitele de viteză
În capitală se vor schimba limitele de viteză, în vederea reducerii acestora, nu majorării. Se va întâmpla ca urmare a numărului mare de accidente care se produc fie cu implicarea autovehiculelor, fie cu pietoni, cu speranţa iluzorie că acestea vor putea fi astfel evitate.

Deocamdată în plan este introducerea unei viteze maxime de 30 km/h în zona centrului istoric al Chişinăului şi reducerea vitezei maxime pe artere precum viaduct sau str. Alecu Russo. Implementarea acestor idei va mai dura din cauza pregătirii proiectelor şi cadrelor legale.

Cu siguranţă că noul regim de viteză va face ca tot traficul să se mişte şi mai greu decât se întâmplă în prezent în orele de vârf. Astfel, mai multă lume va avea de îndurat ambuteiaje, mai mult timp preţios se va pierde pe drumuri şi se va respira în mai mult aer poluat din cauza mai multor locaţii în care se vor aduna cumulativ noxe.

Totul din cauza că autorităţile nu doresc să-i facă pietoni pentru o vreme mai îndelungată sau definitiv pe cei care încalcă grav regulile de circulaţie şi sunt vinovaţi de producerea accidentelor…

Accidentele se întâmplă în capitală din cauza încălcărilor evidente ale RCR, nu din cauza vitezei de circulaţie stabilite prin lege!

Însă dacă municipalitatea doreşte adoptarea unor norme europene în acest sens, aşteptăm atunci şi o infrastructură corespunzătoare, europeană, alături de programe educaționale pentru toţi participanții la trafic.

Support Ukraine