Din cauza inundațiilor din oraș a fost sistat traficul pe câteva străzi și modificat intinerarul a 12 rute de troleibuz

Acum 1 an, 10 luni - 29 Septembrie 2020, autoexpert
Din cauza inundațiilor din oraș a fost sistat traficul pe câteva străzi și modificat intinerarul a 12 rute de troleibuz
Primăria municipiului Chişinău informează că serviciile municipale specializate sunt antrenate în sectoarele capitalei, pentru a lichida situaţiile problematice, cauzate de aversele puternice din prima parte a zilei, când volumul precipitaţiilor căzute constituie 15 - 49 litri/m² (Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat).

Totodată, autoritățile anunță că itinerarul anumitor rute de troleibuz a fost modificat temporar, în legătură cu acumularea cantităților mari de apă. Astfel, sunt afectate rutele: nr. 1, 5, 7, 8, 13, 16, 20, 21, 22, 23, 25 și 31.

Până la această oră, s-au înregistrat situații problematice pe unele străzi, din cauza acumulărilor de apă.

Astfel, în prezent, Î.M. Regia „Exdrupo" intervine în toate sectoarele capitalei, la curăţarea grilajelor şi la salubrizarea gurilor de captare a apelor pluviale, unde lucrează peste 70 de muncitori și cca 30 de autospeciale şi utilaje. De asemenea, sunt curăţate mecanizat străzile şi rondurile de la intersecţii.

De asemenea, în comun cu echipajele poliţiei capitalei, se intervine la securizarea şi dirijarea circulaţiei rutiere. În prezent circulaţia transportului este sistată pe str. Uzinelor intersecţie cu Negreşteni şi pe str. Meşterul Manole direcţia de la Voluntarilor spre Vadul lui Vodă.

Din cauza debitului mare de apă, pe anumite porţiuni de drumuri, au fost scoase capacele de la fântânile de vizitare a apelor pluviale de pe carosabil.

Municipalitatea face apel către cetățeni, în perioada cu precipitații abundente, să fie prudenţi și să evite după posibilitate ieşirile în oraș.

Locuitorii municipiului pot sesiza autorităţile despre situațiile problematice cauzate de averse, prin intermediul numărului de telefon: (022) 22-22-67 - Dispeceratul Central Municipal.

Support Ukraine