Dezmembrările auto sub lupa autorităţilor! Forţele de ordine au confiscat piese de la o "dezmembrare auto" din Chişinău

Acum 4 ani, 6 luni - 24 Septembrie 2019, Piata Auto
Dezmembrările auto sub lupa autorităţilor! Forţele de ordine au confiscat piese de la o "dezmembrare auto" din Chişinău
O nouă "dezmembrare auto" a fost deconspirată de forţele de ordine — ofiţerii Serviciului Vamal în comun cu ofiţerii Direcţiei investigare fraude economice a INI, Serviciului Fiscal de Stat şi Agenţiei Naţionale Transport Auto au efectuat acţiuni de verificare şi documentare a unui grup de persoane care activa ilegal pe teritoriul mun.

Chişinău. Pe teritoriul "întreprinderii" oamenii legii au descoperit piese auto de zeci de mii de lei şi unităţi de transport destinate dezmembării. Daunele aduse statului sunt estimate la 3 milioane lei.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a emis un comunicat de presă în care a relatat despre acţiunile oamenilor legii în vederea identificării şi documentării unui grup de persoane ce activa ilegal în Chişinău. Pe teritoriul "dezmembrării auto" autorităţile au depistat peste 100 automobile destinate dezmembrării, dintre care 76 automobile care nu au fost vămuite conform procedurii legale şi aveau numere de înmatriculare străine. Totodată au fost ridicate piese auto noi în valoare de 100 mii lei, iar valoarea totală a bunurilor depăşeşte suma de 8 milioane lei. Autorităţile au punctat că suspecţii inenţionau să dezmembreze automobilele aflate pe teritoriul "întreprinderii" pentru ca ulterior să comercializeze piesele second hand şi cele noi, fără contabilizarea sumelor băneşti percepute.

Serviciul Vamal comunică că suspecţii nu deţin acte permisive pentru un astfel de gen de activitate, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi aceştia riscă amenzi cuprinse între 67,500 lei şi 117,500 lei, sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 200 ore. Pentru aceeaşi infracţiune persoana juridică riscă să se aleagă cu o amendă cuprinsă între 100 mii şi 300 mii lei.

Support Ukraine