Defecțiuni la sistemele de frânare și cauciucuri uzate. Poliția Capitalei și ANTA au suspus verificării troleibuzele din Chișinău!

Acum 4 ani, 7 luni - 29 August 2019, autoexpert
Defecțiuni la sistemele de frânare și cauciucuri uzate. Poliția Capitalei și ANTA au suspus verificării troleibuzele din Chișinău!
În perioada 19-28 august, angajații Secției supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție a mun Chișinău de comun cu Agenția Națională Transport Auto, au supus verificării parcurile de troleibuze din mun.

Chișinău, în vederea evaluării stării tehnice a unităților de transport.

Scopul acţiunilor întreprinse de către poliţişti este de a responsabiliza şoferii şi administratorii privind respectarea regulilor de exploatare tehnică a unităţilor de transport.

Astfel, au fost supuse verificării 210 troleibuze unde au fost depistate încălcări ale legislaţiei, admise de către şoferi, cum ar fi defecțiuni tehnice în dispozitivele de iluminare a farurilor și a semnalizatoarelor de viraj-avarie și cauciucuri uzate.

În acest context fiind întocmite 6 procese-verbale cu aplicarea amenzilor în mărime de 300 lei, la cinci unități de transport le-a fost interzisă exploatarea până la înlăturarea defecțiunilor depistate de forțele de ordine iar pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice, mecanicului i-a fost înmânată prescripție cu termen de înlăturare a defecțiunilor depistate.

Scopul Poliţiei Capitalei este de a preveni accidentele rutiere cu implicarea transportului public, iar şoferii au fost atenţionaţi să respecte regulile de circulaţie rutieră.

Support Ukraine