De la 1 septembrie mașinile cu numere transnistrene vor fi interzise în traficul internațional!

Acum 1 an - 2 August 2021, autoexpert
De la 1 septembrie mașinile cu numere transnistrene vor fi interzise în traficul internațional!
Proprietarii vehiculelor cu numere de înamtriculare transnistrene, mai au la dispoziție doar o lună pentru a obține plăcuțele neutre emise de autoritățile din Republica Moldova.

Asta deoarece de la 1 septembrie, vehiculele din republica fantomă nu vor mai avea dreptul de a circula în traficul internațional. Administrația de la Tiraspol califică această decizie drept o acțiune care are drept obiectiv să blocheze economic regiunea separatistă. 

Grație inițierii din 25 ianuarie curent a campaniei de informare la traversarea frontierei de stat moldo- ucrainene, s-a stimulat procesul de documentare a autovehiculelor cu numere neutre. Astfel, potrivit datelor din Registrul de stat al transporturilor, în perioada 01–24.07.2021, în subdiviziunile din orașele Tiraspol și Râbnița au fost înmatriculate cu plăci neutre 184 de autovehicule”, se menționează într-un comunicat al Biroului Politici de Reintegrare.

În același timp, autoritatea declară că se atestă o creștere semnificativă a numărului de cereri de preschimbare a permiselor de conducere.

„Conform acelorași date din Registrul de stat al conducătorilor auto, dacă în iulie 2020 erau 157 de permise de conducere preschimbate, în perioada 01–24.07.2021 numărul acestora s-a dublat – 322”, relevă Biroul Politici de Reintegrare.

Potrivit datelor oferite de Poliția de Frontieră, în perioada 01–20.07.2021, au fost înregistrate 230 de traversări ale frontierei de stat de către mijloacele de transport cu numere eliberate în regiunea transnistreană. În același timp, pe parcursul a 20 de zile (01-20.07.2021), au fost înregistrate 263 de traversări ale mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare neutre.

Tiraspolul acuză Chișinăul de faptul că urmărește prin această acțiune să întrerupă treptat asigurare regiunii cu produse, să paralizeze economia și să provoace nemulțumirea transnistrenilor față de administrația regiunii.

Support Ukraine