De ce s-au rupt pilonii de electricitate pe viaductul din Chişinău

Acum 1 an, 2 luni - 11 Ianuarie 2022, Piata Auto
De ce s-au rupt pilonii de electricitate pe viaductul din Chişinău
În după amiaza zilei de ieri Chişinăul a fost frapat de ştirea că pe viaductul dintre sectoarele Centru şi Botanica, una din cele mai circulate artere din capitală, s-au rupt mai mulţi piloni şi au căzut peste partea carosabilă.

Ştirea este cu atât mai îngrijorătoare, cu cât de mai mulţi ani se vorbeşte despre necesitatea unor reparaţii majore la terasamentul şi structura celor trei poduri ce formează această arteră.

Câteva imagini făcute ieri de martorii din zonă, arată cât de ruginită pe interior este structura acestor piloni. Iar pilonii fiind de o înălţime mare, efectul de pendul face ca această structură slăbită să fie şi mai solicitată. Iar ieri a fost nevoie doar de un troleibuz, tija căruia a agăţat un fir electric din viteză, după ce a sărit de pe fir, pentru ca acel troleibuz să tragă stâlpul jos după el. Bineînţeles, într-un asemenea caz trebuia să se rupă capătul tijei, tija în sine sau firul şi nicidecum stâlpul. Însă în cazul viaductului din Chişinău, cea mai slabă verigă au fost pilonii.

Regia Transport Electric a restabilit aseară circulaţia, către ora 21:30. Însă odată ce am văzut cu toţii starea acestor piloni, se impune schimbarea lor pe întreaga lungime a viaductului, or, în cazul unei viitoare căderi s-ar putea să nu avem norocul de ieri ca aceştia să nu lovească nimic în prăbuşirea lor.

Mai mulţi piloni de electricitate s-au rupt pe viaductul din Chişinău

Un incident neobişnuite s-a produs astăzi după amiază pe viaductul ce leagă sectoarele Botanica de Centru în Chişinău. Mai mulţi piloni de electricitate s-au rupt şi au căzut peste partea carosabilă.

Din fericire, cădea lor a fost amortizată de firele de troleibuz pe care aceştia le susţin, iar astfel alte distrugeri majore nu par să fi fost provocate. Totuşi, efectul a fost unul de domino între ei şi mai mulţi asemenea stâlpi au căzut, în rezultat fiind ocupate două benzi de carosabil şi devenin imposibilă circulaţia troleibuzelor pe această arteră.

În regiune s-au format ambuteiaje, iar echipajele de intervenţie ale celor de la RTEC au venit la faţa locului pentru a încerca remedierea consecinţelor.

Support Ukraine