Cursa Chișinău - Minsk a fost relansată la Autogara de Nord. Cât costă un bilet

6 Iunie 2018 - PUBLIKA

Cursa Chișinău - Minsk a fost relansată la Autogara de Nord. Cât costă un bilet

Cursa Chișinău - Minsk a fost relansată la Autogara de Nord, după o pauză de şase ani. Ideea de a relua călătoriile directe spre Belarus a venit după mai multe solicitări din partea pasagerilor.

Mulţi pasageri spun că până acum pierdeau mai mult timp pe drum, deoarece cursele nu erau directe.

"Eu plec din motivul pentru că e direct din Chișinău la Minsk. Și este mai comod, mai convenabil, pentru noi cu mult e mai ușor."

"În prezent, ca să ajungi din Chișinău la Minsk  este practic imposibil. Trebuie să mergi cu autocarul până în Odesa și de acolo cu avionul", a spus directorul executiv al Autogării de Nord, Liubovi Lagovskaia.

"Sperăm că această cursă va fi foarte profitabilă", a spus administratorul de curse, Vadim Popa.

Inițiativa de a relansa cursa Chișinău - Minsk îi aparține Ministerului Economiei și Infrastructurii, în colaborare cu Ambasada Republicii Belarus.

"Cred că beneficiul acestei curse va fi resimțit atât de cetățenii de rând, cât și de oamenii de afaceri și turiști. Va fi un imbold pentru dezvoltarea economiei", a declarat ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuc.

"Noi avem o colaborare economică destul de consistentă, de asemenea suntem în negocieri avansate pe liberalizarea transportului rutier de mărfuri", a declarat secretarul de stat la Ministerului Economiei și Infrastucturii, Sergiu Bucătaru.

Cursa Chișinău - Minsk va fi operată în fiecare zi de marți și vineri, la ora 17:30, iar costul unui bilet este de 1.200 de lei.

 

Adauga anunt nou