Cum o simplă călătorie cu o trotinetă închiriată te poate costa peste 6.000 lei! Cazul unui bărbat din capitală

Acum 2 zile, 15 ore - 13 Octombrie 2024, autoexpert
Cum o simplă călătorie cu o trotinetă închiriată te poate costa peste 6.000 lei! Cazul unui bărbat din capitală
Sâmbătă, noaptea, un bărbat care se deplasa cu o trotinetă închiriată, a fost stopat de oamenii legii.

Drept consecință, bărbatul a fost amendat din motiv că nu purta echipamentul corespunzător, ba mai mult, a fost supus testării alcoolscopice. Pe lângă acestea, trotineta a și fost evacuată. 

Update, 9 octombrie:

INSP a venit cu o reacție oficială cu privire la acest caz. Oamenii legii confirmă că bărbatul se afla în stare de ebrietate, chiar una aproape de avansată. 

"Conducătorul de trotinetă a fost oprit de un echipaj INSP pentru lipsa echipamentului necorespunzător. Iar în timpul purtării discuțiilor, de la bărbat s-a simțit un miros de alcool, fiind suspectat de stare de ebrietate, ceea ce a servit temei pentru un test alcoolscopic. Aparatul Drager a indicat o concentrație de 0.29 kg/l de alcool în aerul expirat", a declarat ofițerul de presă al INSP, Ana Chiselița.
Mai mult, potrivit oamenilor legii, tânărul a fost sancționat cu o amendă minimă, în baza celor mai noi modificări în legislație. 

Bărbatul a fost stopat de către polițiști în zona Circului din capitală. Inițial, problema consta în echipament, că bărbatul nu îl are, iar faptul că trotineta este închiriată - nu a fost o scuză pentru polițiști. Mai târziu, bărbatul a fost întrebat dacă a servit alcool și a recunoscut că a servit, seara. Potrivit acestuia, în momentul opririi era treaz. Astfel, bărbatul s-a ales cu o amendă în sumă de 5.000 lei. 

Ulterior, a fost evacuată și trotineta. Din spusele bărbatului, acest lucru s-a întâmplat fără ca el să fie anunțat. Două zile mai târziu, i s-a adus la cunoștință că trotineta este la parcarea specială de la Trușeni, motiv pentru care bărbatul a fost întrebat de reprezentanții Bolt despre cele întâmplate. Astfel, tânărul a trebuit să ridice singur trotineta și să plătească 1.150 de lei pentru evacuare și parcare.

Nemulțumirea tânărului constă în faptul că deși nu deține permis de conducere, a fost tratat ca un șofer, care a urcat în stare de ebrietate la volan. De asemenea, acesta a concluzionat că utilizarea trotinetelor și a bicicletelor, în oraș, nu este o decizie bună, întru cât deplasarea cu acest tip de transport devine tot mai complicată. 

Reamintim că oamenii legii au inițiat o campanie de responsabilizare pentru cei care utilizează acest tip de transport.

Support Ukraine