Cum arată strada Ion Creangă din Chişinău cu bandă dedicată transportului public şi cum se circulă pe ea

Acum 2 ani, 5 luni - 9 Noiembrie 2021, Piata Auto
Cum arată strada Ion Creangă din Chişinău cu bandă dedicată transportului public şi cum se circulă pe ea
Strada Ion Creangă din Chişinău e artera principală de conexiune a sectorului Buiucani cu centrul capitalei, iar acum două zile vă anunţam că, după finalizarea recentă a reparaţiilor, strada a primit şi marcaje rutiere, care conţin delimitarea unei benzi pentru transportul public.

Astfel, doar o singură bandă pe sens rămâne utilizabilă pentru celelalte vehicule.

E bine, acum aplicarea marcajelor a fost definitivată, iar strada a fost oficial finalizată. Primarul de Chişinău a publicat în ultimele 24 ore mai multe seturi de imagini profesioniste, realizate în perioada nocturnă, care înfăţişează noua stradă cu asfalt nou, marcaje şi indicatoare. O privelişte despre care probabil majoritatea dintre noi ar spune că e decentă şi estetică.

Tot aici au apărut şi indicatoare iluminate ale trecerilor de pietoni. Dar imaginile din timpul zilei, când strada nu mai e pustie de trafic, contrastează cu cele de noapte.

Din păcate, mai mulţi şoferi se plâng azi de ambuteiaje pe această stradă, care sunt provocate nu atât de apariţia în sine a noii benzi delimitate pentru transportul public, ci de şoferii care şi-au lăsat azi maşinile parcate pe marginea drumului, chiar pe banda dedicată transportului public. În rezultat, troleibuzele sunt nevoite să le ocolească, intrând pe banda a doua, iar astfel traficul devine şi mai lent, până la ambuteiaje imense.

Cel mai probabil rezolvarea pentru situaţia asta va veni sub forma echipajelor de poliţie care vor patrula această stradă şi vor amenda şi evacua maşinile parcate neregulamentar.

Cei părere ai despre modul în care arată noua stradă şi mai ales despre modul în care de circulă acum pe ea?

Support Ukraine