Chişinău: Marcaje rutiere de ultimă generaţie, pe cale de dispariţie după doar 2 zile de când au apărut

Acum 5 ani, 8 luni - 20 August 2018, autoblog
Chişinău: Marcaje rutiere de ultimă generaţie, pe cale de dispariţie după doar 2 zile de când au apărut
Ghinion pentru conducerea Preturii Râşcani. Câteva marcaje rutiere, aplicate de curând în sensul giratoriu bd. Moscova-Russo-Kiev, sunt deja pe cale de dispariţie.

Se întâmplă la doar câteva ore de la apariţie, acestea fiind aplicate în noaptea zilei de 13 spre 14 august curent. Atunci, chiar pretorul sectorului Râşcani s-a lăudat cu ele, inclusiv pe Facebook.

Marcajele rutiere noi sunt făcute cu material termoplastic. Este o premieră pentru municipalitate şi important este de menţionat că acestea au fost aplicate în regim de testare!

Specialiștii din domeniu afirmă că marcajele respective au proprietăți bune de vizibilitate pe timp de noapte și în condiții meteorologice cu ceață, datorită microbilelor reflectorizante. De ce în sectorul Râșcani? Optăm pentru calitatea și rezistența marcajelor rutiere, atât la acțiunea factorilor climatici, cât și a traficului", au afirmat reprezentanţii Preturii Râşcani.

Din păcate, marcajele inovatoare nu au fost capabile să reziste prea mult timp. Acestea s-au acoperit în scurt timp cu murdărie și nu vor mai fi vizibile clar până la prima ploaie. De asemenea, cel mai probabil acestea au început să dispară din cauza caniculei înregistrate în aceste zile, dar şi din cauza aerului fierbinte generat de motoarele şi eşapamentele miilor de autovehicule care rulează prin zonă zilnic.

Support Ukraine