În Chișinău ar putea apărea o bandă reversibilă! INP a desfășurat un experiment pe o stradă din capitală

Acum 4 ani, 7 luni - 21 August 2019, Piata Auto
În Chișinău ar putea apărea o bandă reversibilă! INP a desfășurat un experiment pe o stradă din capitală
Inspectoratul Național de Patrulare a desfășurat astăzi un experiment cu o bandă reversibilă în Chișinău.

Experimentul a avut loc pe strada Alecu Russo din capitală, cu scopul de a fluidiza traficul rutier în orele de vârf. În cazul obținerii unor rezultate bune în acest sens, strada Alecu Russo ar putea fi prima din Chișinău cu o bandă reversibilă.

În orele de vârf, în special în cele de dimineață, strada Alecu Russo este una dintre cele mai solicitate în rândul șoferilor din Chișinău, iar drept rezultat aici se creează ambuteiaje imense. În prezent pe Alecu Russo se enumeră 6 benzi de circulație, câte 3 în fiecare direcție.

Potrivit proiectului, INP propune crearea unei benzi reversibile în direcția sectorului Ciocana, astfel încât în orele dimineții vehiculele ce intenționează să părăsească sectorul Ciocana pe strada respectivă să aibă la dispoziție 4 benzi. Ulterior, în cea de-a doua jumătate a zilei, banda respectivă va fi rezervată pentru vehiculele ce circulă în direcția sectorului Ciocana, precum în prezent.

Experimentul va fi desfășurat începând cu ziua de astăzi încă pentru câteva zile, iar dacă metoda de circulație propusă va fi eficientă, INP și Administrația Publică Locală vor trece la următorii pași de implementare.

Support Ukraine