Cehii de la Skoda infectați cu litera „K”, vor să lanseze un nou crossover de oraș

Acum 5 ani, 2 luni - 1 Februarie 2019, autoexpert
Cehii de la Skoda infectați cu litera „K”, vor să lanseze un nou crossover de oraș
Skoda depune eforturi substanțiale pentru a domina piața de crossovere. În acest sens, anunțu un nou concept al cărui nume, surprinzător sau nu, începe cu litera K.

Kamiq. Acesta este numele celui de-al treilea SUV din gama constructorului ceh de automobile. Anunțat pentru debut la Salonul Auto de la Geneva, noul model se va poziționa pe treapta ce mai inferioară în portofoliul de crossovere, oferind astfel biletul de intrare pentru iubitorii mărcii.

Dacă vă întrebați de unde vine Kamiq aflați că este un cuvânt ce profine din limba inuiților ce trăiesc în partea de nord a Canadei și în Groenlanda și se referă la ceva ce se potrivește exact ca o mănușă, în orice situație.

Skoda subliniază astfel versatilitea noului crossover compact de oraș, cu care vrea să cucerească și mai mulți clienți în portofoliul său.

Puține detalii tehnice sunt cunoscute la moment dar vă puteți da bine seama că va fi construit pe aceeași platformă cu VW T-Roc sau Audi Q2, cu care de altfel și va concura, fără să poată atinge clasa premium unde X2 și GLA vor conduce detașat.

Support Ukraine