Bikerii din Moldova vor fi stopaţi şi documentaţi ca în Germania!

Acum 4 ani, 6 luni - 27 Septembrie 2019, autoexpert
Bikerii din Moldova vor fi stopaţi şi documentaţi ca în Germania!
Inspectoratul General al Poliției a organizat la 23 septembrie curent, o masă rotundă privind schimbul de bune practici și experiențe avansate în domeniul stopării și documentării motocicliștilor cu participarea reprezentanților Clubului bikerilor din Republica Moldova și a polițiștilor din Republica Federală Germania.

Scopul activității presupune împărtășirea experienței Poliției din Landul Baden-Wurttemberg din Germania în domeniul stopării motocicliștilor și documentării contravențiilor comise de aceștia, noi strategii și provocări.

La deschiderea evenimentului, șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan a menționat despre importanța organizării în premieră a acestei activități drept platformă de dialog pentru a identifica în comun soluții fezabile problemelor aferente siguranței rutiere.

Ceea ce s-a întâmplat în luna iulie curent la Comrat, rămâne o filă neagră în istoria Republicii Moldova, iar responsabilitatea acestui caz tragic este una comună. Poliția are o misiune nobilă în sistemul de ordine și securitate publică națională, de aceea ne-am angajat plenar să discutăm esența problemelor, cauzele și efectele, astfel încât să putem reduce la maxim consecințele negative, care se soldează cu pierderi de vieți omenești, iar abordarea noastră trebuie să fie sustenabilă.

Astfel, mizez pe experiența colegilor din Germania, care ne vor ajuta să punem bazele unei proceduri operaționale standard privind stoparea și documentarea motocicliștilor, inclusiv dezvoltarea unui concept de prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea motocicliștilor", a conchis Gheorghe Balan.

Menționăm că, evenimentul este organizată în cadrul Proiectului „Poliția în comunitate", finanțat de către Ministerul Federal de Interne din Germania începând cu anul 2010.

Support Ukraine