Beneficiezi sau nu de compensație dacă ai fost accidentat de un șofer fără RCA? Sfatul CNPF

Acum 8 luni - 31 August 2023, bizlaw
Beneficiezi sau nu de compensație dacă ai fost accidentat de un șofer fără RCA? Sfatul CNPF
Șoferii care au fost accidentați de către o persoană care nu deține poliță de asigurare sau de o persoană care părăsește locul accidentului și nu poate fi identificată pot beneficia de compensație în calitate de păgubit.

Câteva sfaturi în acest au fost publicate recent de către Comisia Națională a Pieței Financiare.

Astfel, dacă vinovatul nu are RCA sau a părăsit locul accidentului și nu poate fi identificat, plata se face din Fondul de protecție a victimelor străzii, creat pentru a achita compensații victimelor care nu se fac vinovate de accident. Pentru a primi compensația, trebuie să vă adresați la Biroul Național al Asigurătorilor de Autovehicule.

CNPF reamintește că sunt cel puțin trei tipuri de polițe de asigurare auto: RCA, Carte Verde și CASCO. Fiecare dintre acestea are un specific diferit.

RCA este o poliță de asigurare obligatorie cu valabilitate pe teritoriul țării și acoperă daunele cauzate de persoana care se face vinovată de producerea accidentului.

Carte Verde este o poliță de asigurare obligatorie pentru participanții la traficul internațional și, la fel, acoperă daunele cauzate de persoana care se face vinovată de producerea accidentului.

CASCO este o poliță de asigurare facultativă a autovehiculului, care acoperă daunele provocate propriului automobil.

Support Ukraine