Autoritățile vor verifica modul în care le-au fost eliberate permise şoferilor băuţi care fac accidente

Acum 6 ani, 1 lună - 14 Februarie 2018, autoblog
Autoritățile vor verifica modul în care le-au fost eliberate permise şoferilor băuţi care fac accidente
Autorităţile vor continua să combată fenomenul producerii accidentelor rutiere în Republica Moldova şi mai ales a celor care se întâmplă din vina unor conducători aflaţi în stare de ebrietate.

Declaraţii în acest sens au fost făcute de preşedintele Partidului Democrat Vlad Plahotniuc într-un briefing de presă.

Aflăm deci că, pe lângă promisiunea că se va interveni tot mai mult în dezvoltarea infrastructurii rutiere a ţării, şoferilor care consumă alcool şi produc accidente li se va verifica „istoricul" sau mai bine zis modul în care le-a fost eliberat permisul de conducere.

S-au făcut acţiuni importante până acum în privinţa combaterii consumului de alcool la volan. Avem o reducere semnificativă a numărului de accidente provocate din cauza acestui tip de infracţiune, însă problemele legate de siguranţa în traficul rutier rămân încă la un nivel foarte ridicat. Trebuie combătute şi alte tipuri de probleme care ţin mai degrabă de calitatea drumurilor, configuraţia lor, modul în care aceste drumuri sunt semnalizate, dar şi modul în care au fost eliberate permisele de conducere pentru cei care produc aceste accidente", a afirmat politicianul.

De asemenea, liderul democraţilor a menţionat că după o depistare a zonelor în care se produc frecvent accidente rutiere, se vor lua măsuri de securizare.

Am ajuns la concluzia că este necesară o radiografie a zonelor în care  se produc cele mai multe accidente rutiere şi o colaborare între instituţiile statului pentru securizarea acestor tronsoane de drum. Este necesară o analiză amplă a modului în care au fost eliberate permisele de conducere celor care produc accidente în traficul rutier".

Detalii suplimentare deocamdată nu au fost anunţate.

Potrivit INP, doar în ultimul weekend au fost depistaţi pe diferite trasee din ţară 22 de conducători auto aflaţi în stare de ebrietate. În aceeași perioadă au avut loc 11 accidente rutiere.

Support Ukraine