Autocar românesc, surprins de poliţie circulând fără o roată pe o autostradă din Austria

Acum 10 luni, 3 săptămâni - 8 Iunie 2023, Piata Auto
Autocar românesc, surprins de poliţie circulând fără o roată pe o autostradă din Austria
Un autocar românesc a fost surprins în dimineaţa de 6 iunie 2023, în jur orei 09:30, circulând pe autostrada A1 din Austria fără una din roţile sale spate.

Autobuzul a fost observat în timpul unui control de trafic pe autostradă, al poliţiei din Kirchstetten, St. Polten, şi a fost imediat tras pe dreapta.

Astfel, autobuzul are două punţi spate, una cu roţi duble şi alta, posterioară, cu roţi singulare. Roata stângă de pe puntea singulară lipsea cu totul, iar autocarul circula cu butucul în aer, la bord fiind şoferul român de 64 de ani şi 10 pasageri, toţi îndreptându-se din Germania spre România.

Şoferul le-a spus poliţiştilor că rulmentul acelei roţi s-a defectat, iar roata a fost scoasă pentru a putea înainta fără o reparaţie la faţa locului. Poliţiştii au descoperit că acesta ataşase şi o curea de ancorare, pe care o strânsese sub tensiune, pentru a asigura butucul într-o poziţie fixă.

Totuşi, în mod evident un asemenea mod de deplasare este ilegal şi pune în siguranţă atât oamenii de la bordul autobuzului, cât şi pe cei din jur. Prin urmare, şoferul de autobuz şi compania proprietară a autobuzului s-au ales cu iniţierea unei anchete, care se va lăsa cu siguranţă cu amenzi mari şi posibile interdicţii. De asemenea, la faţa locului poliţia a scos plăcuţele de înmatriculare de pe autobuz şi a interzis deplasarea ulterioară până la înlăturarea condiţiilor tehnice neregulamentare de pe autocar.

Support Ukraine