Atenție Șoferi! Operațiunea ”Girofar” începe de astăzi! Vor fi aplicate amenzi, chiar și pietonilor

Acum 5 ani - 21 Martie 2019, autoexpert
Atenție Șoferi! Operațiunea ”Girofar” începe de astăzi! Vor fi aplicate amenzi, chiar și pietonilor
Astăzi, 19 martie, Inspectoratul Național de Patrulare a demarat operațiunea „Girofar„ care are drep scop responsabilizarea șoferilor și prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea autovehicolelor cu regim prioritar de circulație (Pompieri, Ambulanțe, Poliție) etc.

Astfel, timp de trei zile angajații INP vor monitoriza deplasarea mașinilor cu regim prioritar pe strazile din capitală și traseele din țară, iar șoferii care nu vor da dovadă de vigilență și nu vor acorda prioritate acestora, urmează a fi sancționați conform legislației. De asemenea, pot fi sancționați și pietonii care pot crea dificultăți la deplasare și riscă cu propria viață, cele mai multe cazuri fiind depistate la trecerile pietonale.

Doar în câteva ore peste 20 de șoferi au fost depistați în trafic care nu au acordat prioritate mașinilor cu girofar. Manționăm că, conform legislației conducătorii auto care nu acordă prioritate vehiculelor cu dispozitivele de semnalizare luminoasă și sonoră în funcțiune, se sancționează cu amendă de la 750 la 900 lei cu aplicarea a 4 puncte de penalizare.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă șoferii și pietonii să manifeste maximă prudență în trafic și să se conformeze Regulamentului Circulației Rutiere, deoarece astfel de încălcări nu doar periclitează accesul la autovehicule cu regim prioritar de circulație pentru a ajunge la destinație, dar pot crea ambuteiaje, mai grav accidente și situații tensionate în trafic.

Support Ukraine