Atenție Șoferi! Capcane cu RADAR în oraș. Din mașină civilă îți face ”poza” iar din alta îți scrie amenda

Acum 4 ani, 10 luni - 28 Mai 2019, autoexpert
Illustration
Illustration
Viteza, viteza și din nou viteza.

Aveți grijă la limitele de viteză stabilite pe anumite porțiuni de drum din oraș, dar și în afara acestuia. Polițiștii nu mai stau "deschis" cu Radar-ul ci fixează încălcările din mașini civile, iar cu abatarea semnalată te "taxează" alții.

Tocmai am primit o informație de la un conducător auto din capitală care s-a ales cu amendă pentru depășirea regimului de viteză. Mașina capcană este amplasată pe direcția inversă de mers, pe strada Calea Ieșilor, direcția spre ieșire din oraș. Iar la câteva sute de metri distanță, un alt automobil, parcat la umbră, stopează șoferii și le înmânează procesele verbale.

Asta nu înseamnă însă că tandemul celor două automobile capcană nu poate fi inversat pe altă direcție de mers.

Amintim că viteza maximă în oraș, cu care au voie să circule automobilele, este de 50 km/h. Se admite o eroare de plus 9 km/h. Depășirea acestei limite, adică 59 km/h, va fi considerată drept contravenție iar dvs riscați o amendă între 300 și 600 lei plus trei puncte de penalizare.

Desigur că cel mai eficient în acest caz este să nu încălcați limita de viteză stabilită pe sectorul respectiv de drum și veți fi scutit de plata amenzilor, dar...

Totodată am vrea să amintim șoferilor care frânează la limita de 50 km/h și conduc cu 40km/h că, atenție, pot păstra o viteză de până la 10km/h peste limita legală, fără să decelereze brusc de frica radarelor.

Support Ukraine