Ai grijă! O nouă ”afacere” îi pândește pe moldovenii dornici de bani ușori! Importul de automobile în Ucraina

Acum 5 ani, 3 luni - 21 Ianuarie 2019, autoexpert
Ai grijă! O nouă ”afacere” îi pândește pe moldovenii dornici de bani ușori! Importul de automobile în Ucraina
După ce am văzut și această postare pe internet, mi-am amintit de un reportaj vechi, urmărit la TV și care are legătură cu importul de mașini în Ucraina!

Așadar, totul începe cu această poveste. Mai exact, după ce conducerea de la Kiev au introdus o nouă lege cu privire la termenii de ședere și importul de automobile din Europa, ucrainenii s-au pomeni într-o situație de toată jena.

Impuși să vămuiască mașinile sau să le scoată din țară, aceștia au ales să le abandoneze imediat după vama cu România, pe teritoriul țării vecine. Asta pentru că amenzile care ar fi urmat să le plătească pot depăși de fapt costul mașinii.

Iar acum moldovenii au găsit cum să "îi ajute" pe ucraineni. Pentru o sumă X de bani, găsesc un alt moldovean pe care să îl ia la "o plimbare" în calitate de pasager, în Ucraina. La vamă, mașina este introdusă în țară pe numele lui. Ce riscă acesta, citiți mai jos, din relatarea unui internaut care încearcă să atragă atenția autorităților locale!

"Ca sa stiti:
Pe numele "pasagerului" este introdusa in Ucraina o masina cu numere straine, iar peste un timp autoritatile de acolo aplica amenda de 17000 grivne pentru nescoaterea autoturismului din tara in termenul legal.

Asadar, "pasagerul" poate spune adio la orice calatorie in Ucraina (pa Odessa! pa Bukovel!), iar peste cativa ani se poate trezi si cu o chitanta la usa din partea autoritatilor ucrainene, deoarece autoritatile de acolo se pot adresa in instanta, iar hotararea sa o puna in executare pe teritoriul Republicii Moldova."

"Deci fiti atenti!" a conchis autorul postării.

Fiți informați și nu uitați să distribuiți și prietenilor, iar dacă ați auzit deja de vreun caz similar, ne puteți scri la adresa redacției sau pe pagina de Facebook direct.

Support Ukraine