Acum şi Renault anunţă o nouă limită de viteză maximă pentru întreaga gamă de automobile

Acum 1 an, 9 luni - 27 Aprilie 2021, Piata Auto
Acum şi Renault anunţă o nouă limită de viteză maximă pentru întreaga gamă de automobile
Preocupaţi de siguranţă, acum şi cei de la Renault anunţă introducerea unei viteze maxime limitate electronic pentru întreg portofoliul concernului.

Limita este similară cu cea anunţată de Volvo mai devreme, iar maşinile franceze nu vor mai putea rula cu mai mult de 180 km/h.

Noua limită de viteză obligatorie pentru toată gama de modele va fi introdusă începând cu anul 2022. Motivul invocat de francezi, de altfel, este şi el identic cu cel anunţat de Volvo, şi anume evitarea sau cel puţin reducerea numărului accidentelor rutiere grave sau fatale cu participarea automobilelor concernului. De menţionat, că viteza maximă de 180 km/h nu va fi identică pentru toate modelele, or conform planurilor vor exista maşini care vor putea rula cu viteze maxime şi mai reduse. De exemplu — electromobilele, printre care şi viitoarea generaţie Renault Megane, care va putea rula cu cel mult 160 km/h. Mai mult decât atât, francezii planifică să introducă şi un plafon activ al vitezei maxime, care să modifice parametrul respectiv în funcţie de zona de călătorie a maşinii.

Singurul brand din cadrul Renault care nu va fi afectat de această limită electronică este Alpine, care deocamdată oferă un singur sportcar — A110. De menţionat, că cel mai probabil limitatorul electronic va putea fi eliminat cu uşurinţă de atelierele de tuning, precum au anunţat şi tunerii de la Heico Sportiv, care se oferă acum să elimine limitatorul maşinilor Volvo. Fireşte, contra cost adiţional.

Support Ukraine