Aceştia pe bune nu şi-au dat seama unde au ajuns! Cum au fost sancționați microbiștii care au intrat ilegal în ţara noastră

Acum 1 an, 2 luni - 15 Noiembrie 2021, autoblog
Aceştia pe bune nu şi-au dat seama unde au ajuns! Cum au fost sancționați microbiștii care au intrat ilegal în ţara noastră
Veniţi din România în ţara noastră pentru a urmări meciul de fotbal Moldova-Scoţia, pe cale ilegală, microbiştii reţinuţi în această seară pentru a da câteva explicaţii polițiștilor de frontieră au declarat în timpul audierilor că nu şi-au dat seama unde se află exact!

Abia la sediul IGPF, ceilalţi înafară de şoferul român, au aflat că sunt deja pe teritoriul Moldovei!

Oricum, cele șapte persoane s-au ales cu amenzi contravenționale pentru încălcarea regimului punctelor de trecere a frontierei în baza Articolul 332, aliniat 2 din Codul Contravențional – Trecerea frontierei de stat prin punctele de trecere a frontierei de stat fără paşaport sau fără autorizaţie din partea autorităţilor respective. Amenda maximă pentru persoanele fizice constituie doar 1.500 de lei.

Oaspeții au refuzat suportul consular deoarece au recunoscut că au încălcat legislația Republicii Moldova, lucru pentru care își asumă responsabilitatea.

Apropo, există confirmarea că la sediul IGPF au avut posibilitatea să urmărească meciul de fotbal Moldova-Scoția, dacă tot nu au mai putut ajunge pe stadion.  

Poliţia de Frontieră a depistat pe o stradă din capitală microbuzul cu pasageri care a intrat în Moldova ilegal din România

Poliţia de Frontieră anunţă că a fost depistat microbuzul care a intrat ilegal în această noapte pe teritoriul Republicii Moldova. În acesta se aflau tocmai şapte persoane! Cinci sunt cetățeni ai Marii Britanii, unul al SUA, în timp ce conducătorul auto este originar din România.

În cadrul măsurilor de cercetare și căutare, organizate din informaţii operative în Chișinău, a fost stabilit hotelul unde s-au oprit persoanele, dar și alte locuri publice unde acestea s-au deplasat. Ulterior, microbuzul a fost identificat și oprit în trafic.

Acum mijlocul de transport și grupul de persoane se află la sediul IGPF pentru cercetările de rigoare. În dependență de circumstanțe și declarații se va stabili încadrarea juridică a faptei.

Amintim că astăzi în jurul orei 1:40, conducătorul unui microbuz a trecut prin punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe direcția dedicată transportului marfar, fără a se opri la linia de control. Acesta a intrat în Republica Moldova nefiind autorizată trecerea frontierei de stat.

Conducerea Poliției de Frontieră a dispus inițierea unei anchete de serviciu în vederea elucidării celor întâmplate.

Situaţie fără precedent! Un grup de microbiști din Scoţia a intrat în Republica Moldova ilegal, fără control la frontieră

Situaţie fără precedent! În seara zilei de ieri, la punctul de trecere a frontierei de la Leușeni, un microbuz cu mai mulți microbiști din Scoția a intrat pe teritoriul Republicii Moldova fără vreun control la vamă!

Deocamdată nu se cunoaşte numărul total al pasagerilor din autovehicul, însă deschide.md scrie că ar fi vorba despre un microbuz de model Volkswagen, cu plăcuțe de înmatriculare din România (B 311 MOS).

Acesta ar fi trecut prin segmentul unde se verifică vehiculele care transportă mărfuri și s-a deplasat nestingherit mai departe, iar polițiștii de frontieră l-ar fi observat prea târziu. Aceștia l-au somat pe șofer să se oprească, dar acesta nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea!

Poliția de Frontieră ne-a putut confirma incidentul cu privire la un autovehicul cu pasageri care a traversat frontiera fără autorizarea de rigoare. În prezent se întreprind un șir de măsuri privind identificarea microbuzului și depistarea persoanelor din el.

De menționat că în punctul de trecere a frontierei Leușeni au loc în prezent lucrările de reparație, fapt care face dificilă orientarea şi deplasarea prin PTF. Astfel, la intrarea în punctul de trecere conducătorul auto a poziționat microbuzul pe direcția dedicată transportului marfar, fără să-l oprească la linia de control. Ulterior, a părăsit teritoriul punctului de trecere, cu deplasarea spre interiorul țării.

În context, conducerea Poliției de Frontieră a dispus inițierea unei anchete de serviciu în vederea stabilirii circumstanțelor pe caz.

Cel mai probabil suporterii au venit la Chișinău pentru a urmări meciul care se joacă în această seară pe stadionul Zimbru între naționalele de fotbal ale Republicii Moldova și Scoției, în cadrul Campionatului Mondial 2022.

Support Ukraine