503 de șoferi au rămas fără dreptul de a conduce mașini, în primele trei luni ale anului. Ce sancțiuni au mai fost aplicate

Acum 2 ani, 8 luni - 22 Iulie 2021, bizlaw
503 de șoferi au rămas fără dreptul de a conduce mașini, în primele trei luni ale anului. Ce sancțiuni au mai fost aplicate
Instanțele de prim nivel din Republica Moldova au aplicat, în perioada ianuarie – martie, 296 amenzi persoanelor fizice.

Majoritatea dintre acestea, 265 la număr, au fost aplicate bărbaților. Datele au fost publicate, recent, de Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești.

În aceeași perioadă, judecătorii au decis privarea dreptului de a ocupa anumite funcții în 98 de cazuri, iar muncă neremunerată în folosul comunității a fost aplicată de 1.272 ori. Potrivit AAIJ, în 840 dosare, soluția aplicată de magistrați a fost privarea de libertate. În șapte cazuri s-a recurs la detențiunea pe viață. În 605 cazuri, judecătorii au dispus aplicarea condiționată a pedepselor.

Pe parcursul primului trimestru, 503 persoane au fost private de dreptul de a conduce mijloace de transport sau le-a fost anulat acest. Printre persoanele sancționate în așa mod, 491 sunt bărbați și 12 sunt femei.

În context,  menționăm că, în primele trei luni ale anului, magistrații din instanțele de prim nivel au reușit să încheie 18.336 dosare civile, dintre care 16.444 cu pronunțarea hotărârii. Totodată, judecătorii au examinat 3.451 cauze penale.  

Support Ukraine