1.4 miliarde lei vor fi repartizate pentru reparația drumurilor publice naționale

Acum 2 ani, 2 luni - 27 Ianuarie 2022, autoexpert
drumurilor publice naționale Moldova
drumurilor publice naționale Moldova
Cabinetul de miniștri a aprobat repartizarea mijloacelor Fondului Rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2022, valoarea totală constituie peste 1.4 miliarde lei.

Banii urmează a fi repartizați pentru întreținerea şi reparația construcțiilor inginerești, și a drumurilor publice naționale cu o lungime totală de 5.902 km. 

Din valoarea totală, 696.475 milioane lei se preconizează a fi utilizate pentru lucrări de întreținere a drumurilor publice naționale, inclusiv:

  • 538.173 milioane lei pentru finanțarea lucrărilor de reparație capitală a drumurilor și construcțiilor inginerești. Din aceste mijloace vor fi reparate capital sectoare de drumuri naționale cu o lungime totală de 61.63 km, precum și 6 poduri;
  • 60 milioane lei pentru executarea lucrărilor de proiectare, evaluare a drumurilor și procurare a terenurilor, în cazul extinderii drumurilor naționale;
  • 183 milioane lei pentru cofinanțarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale finanțate prin intermediul altor programe implementate din bugetul de stat;
  • 7.7 milioane lei pentru procurarea utilajului și echipamentului necesar pentru implementarea standardelor contemporane la testarea materialelor din domeniul drumurilor și a sistemelor de evidență a traficului.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că acest program va contribui la utilizarea eficientă a mijloacelor financiare alocate pentru Fondul rutier și va permite realizarea lucrărilor de întreținere și reparație a drumurilor publice naționale pentru anul 2022.

Support Ukraine