VW Tiguan XL spionat în China

Acum 7 ani, 10 luni - 4 Iulie 2016
VW Tiguan XL spionat în China
VW Tiguan XL spionat: paparazzi chinezi l-au surprins fără camuflaj, într-o parcare. Acesta va beneficia de 7 locuri și fi asamblat pe platforma MQB, în varianta lungă, la fel ca și viitoarea Skoda Kodiaq.

Se confirmă, astfel, faptul că diferența notabilă dintre modelul XL și cel compact nu este dată doar de consola spate, mai lungă, pentru a găzdui al treilea rând de scaune. Și ușile din spate sunt mai lungi, pentru a înlesni accesul pe ultimul rând de locuri, fapt care a dus și la creșterea valorii ampatamentului. Prinipalul avantaj cre decurge de-aici este acela al confortului la rulare mărit, în timp ce scăderea rigidității șasiului a impus, probabil, adoptarea de soluții suplimentare pentru menținerea dinamicii modelului scurt.

Din informațiile de până acum, varianta lungă are ampatamentul cu 11 cm mai lung decât Tiguanul de bază și va fi construită în uzinele din China și Mexic. Nu se știe încă dacă modelul va fi fabricat și în Europa, deși germanii studiază și această posibilitate.

Versiunea XL va apărea în 2017, fiind urmată de modelele Tiguan Hybrid și Tiguan CC. Acestea vor  completa familia SUV-urilor compacte ale producătorului german. Modelul XL este destinat în special piețelor chineză și nord-americană, unde SUV-urile cu 7 locuri sunt la mare căutare. Tehnica, incluzând motoarele și sistemele de tracțiune, va fi comună cu cea a modelului compact.

Support Ukraine