Un şofer de microbuz din Chişinău a provocat un accident în stare de ebrietate, a adormit până la venirea poliţiei, apoi a încercat să fugă

Acum 10 luni - 23 Iunie 2023, Piata Auto
Un şofer de microbuz din Chişinău a provocat un accident în stare de ebrietate, a adormit până la venirea poliţiei, apoi a încercat să fugă
Un accident aparent minor, dar cu detalii revoltătoare, s-a produs acum câteva zile în Chişinău, iar imaginile şi detaliile acestuia ne-au fost expediate la redacţie de către un vizitator, el fiind unul din şoferii din accident, cel păgubit.

Celălalt şofer e un şofer de microbuz din Chişinău, care se afla în timpul serviciului, transportând pasageri, şi care s-a dovedit a fi în stare de ebrietate, iar acţiunile acestuia sunt de-a dreptul de neînţeles.

Accidentul s-a produs la intersecţia străzii Tudor Vladimirescu cu strada Kiev din Chişinău. Şoferul autoturismului, un Hyundai Elantra, avea culoarea verde la semaforul său. De pe Tudor Vladimirescu a virat dreapta microbuzul rutei 186, folosindu-se de săgeata verde, care-i permite virarea doar după oprire şi asigurare. Microbuzul a virat dreapta ajungând pe banda stângă a străzii Kiev, şoferul autoturismului a frânat şi l-a claxonat şi a încercat să-şi continue drumul pe banda din dreapta, dar microbuzul a venit peste el şi l-a lovit în aripa stângă spate.

Din microbuz a ieşit un pasager, apoi şoferul care abia se ţinea pe picioare şi de la care mirosea a alcool. Frâna de mână a acestuia nu ţinea suficient microbuzul, acesta alunecând uşor la vale. Şoferul autor al filmării a chemat poliţia, însă până la venirea poliţiei, şoferul de microbuz a urcat în maşina sa şi a adormit.

La un moment dat, cineva a trecut pe lângă microbuz şi a claxonat, şoferul de microbuz s-a trezit şi a încercat să-şi pornească vehiculul pentru a pleca „mai departe”, după cum a afirmat chiar el. Se pare că acesta uitase deja că provocase accidentul. Din fericire, Sprinterul său nu şi-a pornit motorul, iar în cele vreo 5 minute cât şoferul s-a chinuit să-l pornească a reuşit să scape maşina în spate, mai lovind Hyundai-ul odată cu uşa sa. Şoferul autor al filmării îl tot convingea să nu plece, atât din cauză că şi-ar fi creat şi mai multe probleme, cât şi din cauza riscului suplimentar pe care l-ar fi creat pentru alţi oameni dacă ar mai fi condus în asemenea stare.

Poliţia a venit la faţa locului şi a constatat 0,77 mg/L în aerul expirat la şoferul de microbuz, cifră calificată drept stare de ebrietate avansată. Acum şoferul de microbuzului e anchetat penal pentru starea sa, dar şi pentru provocarea acestui accident, poliţia prevenind şoferul autoturismului că definitivarea dosarului de accident ar putea dura mai mult în asemenea cazuri cu implicarea unui şofer băut.

Vezi momentul accidentului în video-ul de mai jos, dar şi tentativele de a porni microbuzul după accident.

Support Ukraine