Tesla Model S P85D NU dezvoltă puterea pretinsă!

Acum 7 ani, 10 luni - 2 Iulie 2016
Tesla Model S P85D NU dezvoltă puterea pretinsă!
Ce putere are Tesla de 700 de cai? Sigur, întrebarea este cel puțin stupidă. La prima vedere, doar. Însă după ce vom detalia, o să remarcați că formularea este de-a dreptul corectă!

Să începem cu începutul: Tesla Model S P85D este unul dintre cele mai puternice modele produse de compania americană. Tesla îi atribuie nu mai puțin de 691 CP, cam la fel ca și viitorul Porsche Panamera Hybrid. Pare enorm, și chiar este fabulos: stau dovadă ”liniuțele” pe care posesorii de electrice americane le fac în compania supercarurilor italiene. Aveți un exemplu mai jos.

Totuși, pare-se că situația nu este chiar atât de roz în cazul top-modelului american. Are mai degrabă o tentă albastră de când, în Norvegia, 150 de proprietari de Tesla Model S P85D s-au plâns că dispun de doar 550 de cai. Au aflat asta în urma testelor dyno la care și-au supus mașinile.

Ulterior, Tesla a disecat problema, explicând că puterea de 691 CP provine din însumarea practică puterilor celor două motoare care animă mașina: cel ptincipal din față și cel secundar, care animă axa din spate. Numai că bateria cu care este echipat modelul, nu poate suplini necesarul de energie al celor două motoare în sarcină maximă. El poate furniza curent pentru doar 463 CP în în configurație standard, respectiv 532 CP în modul ”Ludicrous”.

Iar cum în Norvegia treburile sunt simple, proprietarii s-au adresat Protecției Consumatorului, care a analizat situația și a decis că americanii trebuie să plătească proprietarilor aproape 6000 de dolari (50.000 de coroane). Americanii au promis că vor efectua propriile investigații cu privire la problema puterii.

Eu nu cred că oficialii Tesla n-au făcut teste extinse înainte de comercializarea modelului. Drept urmare, ei ar fi trebuit să știe exact ce putere dezvoltă modelul de top, ca de altfel oricare dintre cele pe care le produc. Dacă problema se va confirma, americanii sunt în fața unui scandal de proporții, pentru că, probabil, toți clienții vor reacționa. Iar dacă îi vor despăgubi pe proprietarii norvegieni, vor crea un precedent periculos.

Support Ukraine