Taximetriștii au ajuns din nou în vizorul ANTA și INP! Se anunță noi operațiuni

Acum 4 ani, 11 luni - 22 Mai 2019, autoexpert
Taximetriștii au ajuns din nou în vizorul ANTA și INP! Se anunță noi operațiuni
Taximetriştii din Moldova vor fi verificaţi minuţios de către inspectorii de patrulare. INP a anunţat astăzi că a luat această decizie, după ce de la începutul anului a depistat 450 de şoferi de taxi care au încălcat regulile circulaţiei rutiere

Partea cea mai tristă este că de la începutul anului, 150 de șoferi de taxi s-au ales cu dosare penale pentru că au urcat băuţi la volan! Inspectoratul Naţional de Patrulare, alături de angajaţii Agenţiei Naţionale de Transport Auto au început chiar de astăzi o nouă serie de razii în toată ţara care vor dura până în data de 31 mai.

Un şofer s-a arătat nemulţumit de prezenţa echipei de filmare, după ce a fost prins că circula cu revizia tehnică a maşinii expirată. Nu s-a bucurat de faptul că a fost tras pe dreapta nici un alt conducător auto, care avea geamurile din faţă fumurii, fapt interzis de lege.

O razie de numai câteva ore a scos la iveală faptul că pe străzile Chișinăului circulă mai mulţi taximetrişti cu acte expirate sau care nu eliberează bon fiscal pasagerilor. Printre cele mai frecvente încălcări se mai numără nerespectarea regulilor de circulaţie şi încălcarea limitei de viteză.

Ne vom axa pe depistarea acelor conducători auto, care încalcă regulile circulației rutiere prin: conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate, depășirea regimului de viteză, ignorarea cerințelor de interzicere a semaforului, precum și încălcarea regulile de transportare a călătorilor. De aceea vor fi efectuate și controale la ieșiri, pentru a constata acele încălcări", a declarat Vasile Coniţescu, angajat INP.

Potrivit angajaților de la ANTA, pasagerii trebuie să fie atenţi atunci când aleg un serviciu de taxi.

Când comandă un taxi, va veni unitatea de transport, să vadă că este dotată. Se vede de la distanță că ea are tarife, are inscripție, mașina este curată. Conducătorul auto este amabil, să se vadă că activează legal în regimul de taxi. Numaidecât la sfârșitul călătoriei să ceară bonul fiscal, ca să poată dovedi că activează corect", a precizat Tudor Banari, inspector principal ANTA.

Unii şoferi de taxi susţin raziile inspectorilor:

„- Desigur. – De ce? – Pentru că trebuie șoferi, conducători auto competenți. Să fie verificați și să facă lucrul cum trebuie".

„Da de ce nu? Trebuie de verificat ca să fie totul oficial, în regulă. Cum spune legea așa și facem".

De la începutul anului au fost documentate 25 de accidente cu implicarea taximetrelor. În urma acestora, două persoane au decedat iar alte 35 au fost traumatizate.

Support Ukraine