Surprins de polițiști cu 250 de km/h pe un drum din Moldova

Acum 7 ani, 10 luni - 20 Mai 2016
Surprins de polițiști cu 250 de km/h pe un drum din Moldova
Deși Republica Moldova nu are autostrăzi și nici măcar șosele care ar permite circulația cu o viteză prea mare, există și șoferi care doboară orice record.

Este cazul unui moldovean, deținător al unui Porsche Boxter, surprins de polițiștii de patrulare joi, 19 mai, pe traseul Chișinău-Leușeni, în timp ce conducea cu peste 250 de km/h.

Fixată de aparatul radar al unei mașini de patrulare, informația a fost transmisă tuturor echipajelor aflate în apropiere, iar în preajma postului Vamal Leușeni automobilul de marcă „Porsche Boxster” a fost stopat de polițiștii Batalionului 3 al Inspectoratului Național de Patrulare.

Vitezomanul s-a dovedit a fi un chișinăuian de 35 de ani, care a recunoscut că a condus automobilul cu mult peste limita admisă, motivând că se grăbea la o competiție sportivă în România.

Șoferul s-a ales doar cu o amendă de 1.000 de lei și 5 puncte de penalizare. Este interesant că dac ar fi circulat cu 131 km/h, acest șofer ar fi primit aceeași sancțiune, aceasta fiind o lacună gravă în legislație. În orice stat european, un șofer care ar fi depășit cu 160 de km/h viteza legală, cum a fost în cazul șoferului moldovean, ar fi primit amenzi mult mai usturătoare și ar fi rămas fără permisul de conducere pe o perioadă îndelungată de timp.

Support Ukraine